maanantai 31. tammikuuta 2011

suunnitellaanko sisustusta?

Tammikuun viimeisenä päivänä voinee rakennusta "jatkaa" vaikka jälleen suunnittelemalla.. mitäs muuta kun sisustusta tietenkin..

aloitetaanko ylhäältä :D eli sisäkattoihin olen suunnittelut laitettavaksi tätä Malerin mdf-kattopanelia 160 leveänä

ja haaveissani kattolistaksi tuolle panelille on saman firman listoista joko

tai


vanhaa henkiviä nämäkin siis ja molemmat ihan mdf:ää, eivät tummu auringon vaikutuksesta kuten puu, ei ole oksia, eikä tarvi maalata.
Ainakin valtaosiin seinistä on tulossa tapettia. Suosikki tapettikirjana on Sanduddin Isoäidin aikaan. Nimi kertonee paljon tapettien tyylistä.. harmittavasti Sandudd ei valokuvaa mallistoaan nettiin, joten kuvia ei ole tähän linkittää.. mutta jollen saa uutta inspistä, uuden kodin seinillä on myös tätä samaa tapettia jota on tässä vanhassa kodissa. Tykkään myös paljon Tikkurilan Lumi- maalin hohtavasta valkeudesta, joten sitäkin on tulossa, ehkäpä juuri takka-leivinuuniin ja palomuuriin, kuten tässä entisessäkin.

ja seinien jälkeen luonnollisena jatkeena lienee lattia. Eteinen, wc:t, kodinhoitohuone ja tietenkin sauna sekä pesuhuone tulee laatalle. Olen kovasti ihastellut niitä puujäljitelmä laattoja ja eipä tuo mieskään niitä tyrmännyt joten  tämä Laattapiste Collectionin malli on vahvoilla


harvinaisen tylsä kuva ;) mutta saanee siitä selvän että mitä tyyliä haetaan.. pikkasen on tumma miun makuun, joten jos vaaleampana tulee vastaan ni tyytyväinen olen.
Loput lattiapinnoista tulee laminaatille ja vaaleiksi. Vaalea laminaatti lattia alko näyttää miehenkin mielestä hyvälle kun parissa kymmenessä asuntomessukohteessa sen lattiassa näki. Ihan valkoista lattiaa en hae, sillä sen on sovittava niin tummiin ja koivuisiin huonekaluihin kun valkovahattuun tammitasoon keittiössä, joten tämä
Triofloorin Bauclic Style valkotammilankku on lähinnä sitä mitä haen (kl 32, 8mm paksua ja kosteus suojattu)

ja tälle kaveriksi jalkalistat Malerin mallistosta

tämä olis kiva


Ikkunan ja oven pielien listoista ei olla ihan samaa mieltä miehen kanssa, sillä mie yllättäen haluaisin tämmöset 58mm leveät koristeelliset listat


mutta mies on sitä mieltä, jotta normi 42mm riittää. Sen takaraivossa kummittelee sanonta "sen minkä mitta heittää, sen lista peittää" :D joten leveitä listoja ei kuulemma tueta!

Välioviksi haluaisin nämä Matti-oven Millenia malliston Rumbat


tässä edellisessä talossa on saman malliston Jazz-ovet, joista olen tykännyt ihan älyttömästi!
Meidän makuuhuoneeseen tulevat pariovet taidetaan ottaa tällä kertaa umpiovilla, sillä tuo vuorotyötä tekevä mies on valitellut, ettei lasiovet pidätä riittävästi valoa ja ääntä.
Eteiseen toki laitetaan lasiaukollinen ovi ja siihen sopisi tämä Millenia sarjan Baletti levikkeellä.


nk. kosteantilan oviakin löytyis noihin oviin sopivina eli tämä Arki Spa
kylläpä näistä kelpais kulkea ja kestävät massiiviovina aikaa ja elämää :) ja se niiden tarkoitus onkin, tätä taloa ei myydä! Olenkin todennut etten halua rakennusvaiheessa kuulla kertaakaan edellisen kerran niin tutuksi tullutta kommenttia "mie ajattelin että seuraavaan taloon voitas sitten tehdä..." ;)
Tämä päivitys meni ihan kokonaan sanahelinän sijasta kuvien vilautteluksi.. mutta näistä kai se parhaiten selviää minkälaiset on suunnitelmat tulevasta kodista! :)

3 kommenttia:

 1. ps. tätä blogia saa kommentoida jos ja olisi kiva jos lukijat jättäis joskus puumerkkinsä :)

  VastaaPoista
 2. Mä täällä käyn ihastelemassa teijän uutta kotia. :) Mä tykkään tosta ekasta kattolista mallista :)

  -Johanna

  VastaaPoista
 3. tai ihastelet ainakin suunnitelmia ;)
  eka kattolista saattas "istua" katon rajaan kyllä nätimmin :)
  kiits puumerkistäsi!

  VastaaPoista