maanantai 25. huhtikuuta 2011

Aurinkoa+Lämpöä= Täydellinen Pääsiäissää

Upea, aurinkoinen pääsiäiskeli, joten ulkona oltu kellon ympäri. Pihasaunaa lämmitetty (lämpiää muuten todella nopeasti ja löylyjä en malta olla kehumatta, sillä ne on ihan mahtavat!) ja grillikausi avattu.


Harmi ettei kaivuria saatu paikalle vielä viime viikolla, kelit olisivat suosineet perustusten tekijöitä kyllä ihan kympillä.

Noh rakennusintoa purettiin sitten aittaan ja pihan siivoukseen... tsädäm tässä kuva pläjäys aitan nuorennusleikkauksesta, joka on paria listan pätkää, ovea ja toista maalikerrosta vaille valmis. Alkuperäisasu on peräisin vuodelta 1950.

Pääty pohjoiseen ennen:


... ja jälkeen

Pääty etelään ennen:

...jälkeen..

Aitta pihan puolelta ennen...


... ja jälkeen..


tien puoli ennen:


...ja jälkeenettä semmonen.. kyllä tuota nyt ilikivvää ikkunoista jo katella :)

Sen verran se aurinko sai jo multasormea heräämään, että vanhaa puutarhaa piti siistiä. Traktorin kärrillisen verran sieltä löytyikin naulasta osin lahonnutta puutavaraa, kaadettujen puiden oksia ja muuta vähemmän mukavaa. Omenapuissa, marjapensaissa ja tammessa on ainakin jonkin verran silmuja, joten ehkä ne ovat hengissä selvinneet kylmästä ja kovasta talvesta. Vanhat narsissit ja esikot puskevat kukkavartta uskollisesti nurmen läpi ja vaahterassakin on havaittavissa elonmerkkejä.
Poukkulammessa on edelleen jäät, mutta en kyllä uskaltais enää pilkille männä..

Nytku on puoliks punanen tupa, niin pitännöön tehä perunamaaki ja tuonne lammen puolelle sille on paikka kahottuna, jos parin viikon sisälle pääsis maanmuokkaus hommiin.


Talon paikka ja korko on nyt merkattuna tonttiin ja tälleppä se näyttää (ei siis toisin sanoen millekkään ;) )

vaakalankku osoittaa lattiapintaa ja tässä kuvassa kyökin nurkka. Täyttöjä joutuu tekemään aikalailla, sillä tontti laskee reilusti itään.

tässä sitten vielä toista kulmaa..

ei vielä paljoa kuvattavaa löydy, mutta torstaina tulee kaivuri ja sitten kuvatan kuoppaa.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti