tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kevättä tekköö ja lumet sullaa..

... ja on sitä odotettuki!
Entinen koti luovutettiin 31.3 uusille asukkaille. Haikea hetki oli painaa kiinni ovi, jonka takana avautui rakkaudella rakennettu unelma."Koti on siellä missä on sydän" hoin itselleni mantrana seisoessani viimeistä kertaa rappusilla ja hyvästellessäni paikan josta en koskaan uskonut luopuvani. Talletin muistot huolellisesti ja siirryin elämässä askeleen eteenpäin. Uusi pelikenttä samat pelaajat.
Vanhan tuvan remontti valmistui juuri muuttohetkellä ja saimme kun saimmekin vedenkin tulemaan tupaan asti ensimmäisen vuorokauden aikana (eikä tarvii kantaa, vaan ihan hanasta tulee). Nettiyhteyden siirto ei ollutkaan ihan ongelmatonta, sillä piuhaa puuttui viitisen sataa metriä välistä :D ei muuten tieto hypännyt sitä vertaa. Nyt on  jo sentään toimiva yhteys ja vanha tupakin siirtyi nykyaikaan.

Ulkoa päin kotimme näyttää vähintäänkin hurjalle ja aika hauskoja kommentteja olenkin kuullut, kerrottakoon tässä yleisesti että; Joo, on tämä jotenkin edes asuttavassa kunnossa (ruoka säilytetään jääkaapissa ja valmistetaan sähkö- tai puuliedellä, meillä on suihku ja sisävessa ja televisiokin näkyy). Kyllä, meillä ollaan tuvassa sekä lastenkammarissa parikymmentä astetta plussan puolella, joten ei tarvita pilkkihaalareita, eikä vettä tarvitse lämmittää trangialla, vaan meillä on 300l lämminvesivaraaja ja tiskitkin hoitaa Upo eikä nyrkkipyykkiäkään tarvitse vääntää.. saa tulla tutustumaan tarkemminkin :D

Sisustus on aivan itsestään vanhahtava ja erittäin runsas ;)

Kuten kuvastakin näkyy on muuten helppo rustata kauppalistaa kun lähes kaikki ruokatarvikkeet on näkösällä.
Hiemanhan se "opetteluttaa", kun on tottunut siihen että jokaisella tavaralla on paikkansa ja lähes kaikki on kaapeissa "piilossa". Aika aikaansa kutakin ja tässä voi nyt fiilistellä olevansa kesämökillä..                          (toivotaan jottei mökkiturnee hyvin pitkäksi viru)


Projekti pihasaunan henkiin herättäminen toteutettiin viime lauantaina. Muutaman tunnin pesun ja lämmittämisen jälkeen vanhasta saunasta irtosi aiwan mahtavat löylyt. Sametin pehmeät ja kuuman kosteat, poika jo totesikin "eihän myö siihen uutteen talloon saunaa tarvita ollenka, ku meilä on tää" :D

Rakentamisprojekti nytkähti tänään rakennusluvan verran eteenpäin. Koht sillään päästään pitämään alotuskokousta ja tekemään perustuksia. Anturan valutalkoot on siis lähempänä kun uskottekaan ;)

Takka-leivinuuni ongelma on nyt ratkaistu. Meille tulee Tiilerin Tuulia elikkäs tämä


Tosin käsinlyödyllä vaalealla ruukin tiilellä ja erilaisilla koristeilla, eli pinnaltaan samaa tyyliä kun tässä kulmatakassa

Muuraamaan sen on luvannut tulla sama taituri, joka loihti tiilistä edellisenkin talomme uunit. Jännityksellä odotan vastaako mielikuvani sitten todellisuutta.


Tilattujen listalle voi lisätä myös ulko-ovet.Pääsisäänkäynnin oveksi tuli siis suunnitelmien mukaan 7 veljeksen ovien PaavoEi kylläkään valkoisena, vaan Tikkurilan F479 sävyllä maalattuna.

Miun näyttö vääristää tuon mallipalan ihan oudoksi, mutta oikeesti väri on sellanen hennon vaaleanpunainen. Meillä lienee siis pitäjän ainoa vaaleanpunainen ulko-ovi? :)
Mutta tämä tällä kertaa Riikolasta, huomenna aloitetaan pienviljely ja laitetaan ohran siemenet multiin... ;) ja toivotaan aurinkoisia kevätpäiviä kuivattamaan pihan ja pientareet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti