sunnuntai 22. toukokuuta 2011

vesisadetta, radon-putkia, finnfoamia, pohjan täyttöä, auringonpaistetta..

... niitä kaikkia sitä on mahtunut päivitysten väliin.

Radon tuuletus päätettiin toteuttaa samalla tavalla kun entisessä kodissamme, joten kapillaari katkoon asennettiin putkisto, josta tulee sitten tuuletusputki katolle. Sokkeli slammattiin (tiedättekö muuten että slammaus on ehdottomasti mukavinta mitä tähän vaiheeseen olen päässyt tällä rakennuksella tekemään!!!) molemmin puolin yläpintaan tulee vielä radon huopa. Läpiviennit tiivistetään samalla huovalla, jota laitettiin myös anturan ja sokkelin saumaan ennen patokaistan asennusta. Patokaista listoitettiin ja salaojaputket asennettiin. Routa eristykseen käytettiin finnfoamia styroksin sijaan, sillä se ei vety, eikä siihen iske muurahaiset :)

Sisäpuolelle sokkelia vasten laitettiin 50mm finnfoamia, kapillaarisoran päälle tuli maanrakennuskangas ja sitten lukuisia kuutioita soraa perään.
Tänään ajettiin vielä vähän tasaus hiekkaa ja asennettiin eteisen lattiaan 150mm finnfoamia. Merkkasimme myös valmiiksi vesijohtojen ja viemäreiden paikat, lvi-asentaja on tulossa huomenna. Sen jälkeen alkaakin ankara tasausmurskan ajo ja talonpohjaan finnfoamin asennus.

Jos kaikki menee suunnilleen putkeen, saadaan raudoitukset tehtyä ja lattialämmitysputkistot paikalleen, niin 30.5 olisi tarkoitus valaa lattia. Saas nähä kuin raksaajien käy...

Portaitakin oon jo vähän kyselly, tällä hetkellä ajatuksissa siintää valkorunkoiset koivuaskelmaiset (valkovahattuna) satulamallin portaat. Molemmat oltiin niistä suht samaa mieltä, joten parit tarjoukset tarvinnee pyytää. Ulkoverhouspaneelien maalaus projektin ajankohtaa tänään viimeksi pähkin ja taidan tehdä kuten edellisellä raksalla, eli maalate ne vasta siinä vaiheessa kun runko ja vesikatto on paikallaan, ei tarvii edes takaisin kannella.

Nyt unta odottelemaan ja akkuja lataamaan uuden rakennusviikon varalle.

22.5 talo näyttääpi tälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti