sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Aluskatetta ja Vinha ja vinhaa ja vinhaa...

Pari viikkonen on taas vierähtänt ja jottainhan sitä on aikaankin saatu, nimittäin tältäpä meijän tontilla näyttää tännään juhannuspäivänä


ei meinaa enää mahtua kuvaan tuosta kuvakulmasta, korkeutta kun sillä piisaa, joten tässäpä vielä pari muuta otosta

tää on Riikolan kylälle päin.. ja lasikuisti puuttuu vielä kokonaan..

ja tämä on sitä julkisivua pihan puolelle, vastaharja eli parvekkeen ja eteisen katto on vielä alottamatta. Vastaharja tulee siis tuohon puuttuvan koolauksen kohdalle.
Alakerrassa on muurattu kantavat väliseinät. Välipohjan kannatus on valmis, samoin kertopuupalkit täyskorkeeseen olohuoneeseen on asennettu. Aluskate on korkealle osalle laitettu ja nyt juhanuksen aikaan rakentui tuo matalan osan katto.

Mie olen vastannu tuosta Vinha, Vinha, Vinha osiosta :) eli toista kilometriä panelia ja muutama satametriä lautaa on saanu Vinhansa. Sävyksi tuli tuo NCS S 2502-Y lämpimään taittuva vaalea harmaa, jos sitä sanoin kuvaisi. Kattotiilet, runkolevyt ja villat.. ja sittenhän sitä pääsis jo ikkunoita asentamaan.. jiihaa.. valmistuu se..uskokaa pois vaan.

Sisutussuunnitelmiakin on tullut tehtyä sen verran, että yläkerran lattiaan ei tulekkaan levyjä ja laminaattia vaan lankkua! Yläkertaanhan emme laita lattialämmitystä vaan sinne tulee patterit (jouduin myöntymään sillä aika moni oli yläkerran vesikiertoista lattialämmitystä vastaan) näin ollen laminaatti tuntuisi lattiassa aina viileälle, joten päädyimme perinteiseen lankkulattiaan. No nyt sitten karistakaa kiireesti pois mielikuvat lakatusta mäntylankkulattiasta ;) sillä sellaista sinne ei todellakaan tule, vaan lattia joko peittomaalataan tai öljytään mahdollisimman vaaleaksi.

Rakentaminen meinaa välillä uuvuttaa joten heinäkuun alussa meinaan pitää motivaatiopäivän= kiertelyä sisustuskaupoissa laattoja, tapetteja yms mukavaa hiplaillen ;)
sitä ennen täytyy sutia vielä useampi litra Vinhaa..

1 kommentti: