lauantai 15. lokakuuta 2011

hrrrrr...

Lokakuu.. aika menee lentämällä ja tuntuu ettei torppa valmistu ollenkaan! Siis tuntuu, sillä se mitä siellä on viimeaikoina tapahtunut ei näy missään, vaikkakin lähentävät muuttopäivää. Torppaa on pykätty pystyyn nyt reilu viiskuukautta ja siihen nähden onhan sitä jotain näkyvääkin aikaan saatu..

eli

Lämpökeskuksessa on sisällä nyt lämminvesivaraaja ja kattila.  Stokeri ja piippu odottavat vielä pihalla.. tai myöhän sitä ootetaan piipunkauluksen saapumista jotta saatas piippu pystyyn. (vähän murpatimurpati toimittajan suuntaan, kun ei vakiona kuulu piipunmukaan ees juurikumi!)

Lämpökanaali on valmis ja lvi-asentaja tulee laittamaan lähiaikoina kattilan toimintakuntoon :) saadaan torppaan lämpöä. Lämpökanaali kaivanto oli sen verran hulppea ja herkkä täyttymään vedellä, jotta aateltiin ensin jättää se vallihaudaks ja pistää parit krokotiilin poikaset siihen kasvamaan. Riikolan rokotiilit! oliskoha sillä päässy jo kympin uutisiin? jos ei ni paikallislehteen ainaki ;)

Viimeviikonloppuna aloitettiin ilmanvaihtoputkien asennus. Onneksi yli puolet putkista on välipohjassa, joten ei tarvitse niitä erikseen eristää. Yläpohjassa on höyrynsulkumuovi ja koolaus kattopanelia varten. Ensi viikon ohjelmassa on puhallusvillan (Ekovilla) asennus ja ehkäpä jo seinien muovittaminen ja koolaus.

Ja uskokkee tai elekkee mutta miepäs oonkin jo uskaltautunu kattotuolien päällä kävelemään :D ja se on aikamoinen suoritus korkeanpaikan kammoselle! Nooohh.. ehkä tätä pelkoa on vähentänyt tuo hs-muovi ja koolaus :)

Kiintokalusteet on nyt tilattu ja portaillekkin varmistui tekijä. Valkorunkoiset koivuportaat, valkolakatuilla askelmilla on tulossa ja tilasin sellaset jotka ei natise ;) Portaat toteuttaa Oswood.

Lattiaan taitaa tulla aijemmin linkittämäni Triofloorin valkolakattu saarniparketti. Mallipala on tovin jo oleksinut tuvan lattialla ja näyttää edelleen hyvältä ja tuntu jalan alla on ihan eriluokkaa kun laminaatilla.

Sen pariksi eteiseen, keittiöön, kodinhoitohuoneeseen ja vessoihin Abl-laattojen vaalea Defile 30*60 laatta.
eli tämäPesuhuoneeseen tulee valkoisen kiiltävän laatan pariksi kolmeen kohtaan tätä:


ja pesuhuoneen lattiaan tätä


Näillä vaaleilla jokikivillä terästettynä


Siinäpä ne laatat taitavatkin sitten olla, yhtä Infinito sarjan laattaa havittelen wc:n välitilaan, mutta on vähän hankalan kokoista..

Lauantaina ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa uutukaista takkaleivinuuniamme :) pitäkää peukkuja, jotta se vetää eikä pöhkäytä kylykiään mustaks ekalla lämmityskerralla ;)

Tämmöstä Riikolan mäeltä tällä kertaa.. toivotaan jotta pakkanen ja lumi pysyvät poissa vielä pitkän aikaa, sillä muuten ensin jäätyy vesi ja viemäri ja lopuks myö ite!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti