perjantai 22. kesäkuuta 2012

juhannusherkkuja..

Laiskotusta ilmassa sen verran, etten jaksanut piirakoita juhannukseksi paistaa.. joten torpan kyökissä valmistui aamutuimaan kukkosia.


uuniin menossa

uunista tulossa


ja voi sulaa päälle


Perilliset heräsivät tänä aamuna uunista tulevaan tuoksuun ja kaikille kelpasi aamupalaksi
 uunilämmin kukkonen :)

Kukkoset eli pyöröset, yksikertainen ja helppo herkku. Sämpylätaikinasta tehtyjen lättysten päälle riisipuuroa ja uuniin. Paiston jälkeen voidellaan voisulalla ja nautitaan.. *slurps*

Samoilla uunin lämpimillä tuli myös muutama pellillinen pullaa.. 

Lämmintä ja Leppoisaa Juhannusta!2 kommenttia:

 1. Voi että olet laittanut kukkosia, niitä ei täältä saa, enkä osaa tehdäkkään, en ole koskaan tehnyt, jos ohjeen laittaisit, niin voisin yrittää tehdä, ne on tosi hyviä, niitä syön aina siellä päin ja tuon tännekkin tuliaisina. Niin kaunis ja puhtaan raikas maisema kuvakin ja pöytä, on iastuttavat kuvat täällä.Nyt varasin sieltä motellista huoneenkin, on ihana päästä sinne lapsuus maisemiin elokuussa.Kiitos linkistä!

  VastaaPoista
 2. Hei Pepita, Kiitos viestistäsi :)
  Kukkoset ovat todella yksinkertaisia leipoa, joten osaat varmasti. Sämpylätaikinasta leivotaan kakkara, kohotetaan, laitetaan kylmää riisipuuroa päälle ja uunin 225 astetta, kunnes pohja näyttää ruskealle. Annetaan vähän jäähtyä ja voidellaan voisulalla. En ole koskaan mittaillut sämpylätaikinaan muuta kuin veden ja hiivan. Litrasta vettä tulee noin 50 kukkosta. Jauhoina käytin Sunnuntain Sämpyläjauhoa ja luomuruisjauhoa. Koeta pois, helppoja ovat.

  Tervetuloa nostalgiselle muistelumatkalle Karjalan kunnaille :)

  -Tanja

  VastaaPoista