torstai 5. heinäkuuta 2012

helppoa kun heinän teko?

Ei se heinän teko helppoa ole, siinä tarvitaan ennustajan lahjojakin.

Niittoa, pöyhintää, paalausta... kohta pääsee tuoksuttelemaan vasta paalatun heinän taivaallista tuoksua. Miun harmiksi kukaan tällä kylällä ei enää pikkupaaleihin heiniä tee, saatikka sitten seivästä :D 

Mikäs oliskaan sen mukavempaa kun heinälle päästä; aurinko porottaa lähes pilvettömältä taivaalta, hevosen kokoset paarmat kirmailevat innokkaina kilpaa kärpästen kanssa heinäläisten kimpussa, joitten hiestä märät t-paidat ovat liimautuneet selkään kiinni. Kämmeneen nousee sytkyttävät rakot ja lavat huutaa hoosiannaa paalien nostelusta kuorman päälle.
Ladossa heinän huumaavasta tuoksusta saa nauttia pitemmän kaavan kanssa kun latoo paaleja siisteihin pinoihin legopalikoiden lailla. Väliin suolaa.. ai että paljaiden jalkojen naarumut tykkäävät.

Välillä syödään; Jauhelihakeittoa, se ainoa oikea heinäruoka, leivinuunissa paistetun ruisleivä päälle meijerivoita sekä juustohöylällä siivutettua tuorekurkkua. Lasiin punasta mehua, viime kesän viinimarjoista.

Takasin pelolle ahertamaan, paalaimen louskutus taukoaa välillä, lisää narua ja taas mennään. Traktorin kytkin on syytä  nostaa varoen, ettei kasan päällä oleva putoa tai huuda aika armottomasti kun kärry nytkähtää :D

Päiväkahvilla on tuoretta pullaa ja taas mehua. Paalain hiljenee ja jäljellä on enää paalien keruuta. Traktorin pörinää.. paalit tuntuvat painavan illansuussa huomattavasti enemmän kun aamulla? Hanko paaliin ja huormaan *puuh* Kun viimeinenkin paali on ladossa lämpiää sauna. Heinäpölyt kylvetään pois ja jalkojen tuhannet pikkunaarumut ja koko kropan paarman puremat saava hikisen heinäntekijän kieristelemään ja raapimaan itseään tuskan ja nirvanana rajamailla, vähän löylyä lisää- kyllä se tästä.

Saunan jälkeen on tarkolla vaniljajäätelöä ja mansikoita.
Heinänteko ja elämä on ihanaa päättelee 13-vuotias.

ja sitten takaisin tähän päivään:
Nytä pidämmä peukkuja jotta heinäpouta jatkuu jokusen viikkoa vaikka :D


Keskiviikko iltaan mahtui yksi valmistunut tuunaus :)

Vanhat ruosteiset öljylampun osat saivat uuden elämän kilikali valkoisen sekä parin ketjun pätkän muodossa..
ja niistä tuli tietenkin tuikkulyhdyt:


pohjamaalattu ensin harmaalla ja sitten pinnassa kolme kerrosta valkoista

kuppien koristeellisuus tuli hyvin esiin


valo tulee läpi pitsimäisestä kupista todella nätisti


sijoitus paikka vielä vähän hakusessa.. joko keittiö tai työn alla oleva lasiveranta. Kumpaa ehdotatte?
2 kommenttia:

  1. Mä oon kyllä lasiverannan kannalla! Voin jo nähdä kuinka ihanasti niistä kajastaa hento valo syysillassa...

    VastaaPoista
  2. Sie olet kyllä tosi taitava, olen tainnut sen parikin kertaa sanoa :) Ihanan näköistä, selasin noita tekstejä ja kuvia läpi. Yritän yritän päästä käymään vielä jossain vaiheessa kesää! Voikkee hyvin ja paksusti ja ihanaa aurinkolomaa!

    VastaaPoista