keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kiven pyöritystä

Kiviset on ollu Riikolan pellot juu... ja nykyisin meijän piha!

Viikko sitten aloitettu pihan laitto, (ajettu kiviä) on edenny ihan mukavasti (mm.10h kiven keruuta ja mättöä). Rakentaja rakas ja kaivuri (wanha voorti on avustanut) ovat saaneet kadotettua niin etupihan sora ja multaläjät, kuin myös talon kulmalla olleen "meluvallin" (ja löytäneet kiviä). Ulkovalojen kaapelit on kaivettu maahan (kaivannosta löytyi yllättäen isoja kiviä) ja rännikaivot putkistoineen asennettu (putkikaivannoista löytyi kiviä). Niin ja noin miljoooooona kiveä siirretty ja siirtämättä.

Mie reippaana oon saanu siihen kukkapenkkiin (sieltä löytyi kiviä) jopa istutettua jokusen taimen niin ja käyttänyt penkissä vähän kiviä.. Toivotaan että syyshortensiat ja vaaleanpunaiset pensashanhikit eivät palennu ja myyrät jättää tulppaanin mukulat rauhaan.

Kivien paljouden takia pihasuunnitelmaan tuli sen verran muutosta, että puolet puutarhan puolen nurmialueesta nouseekin pihamaan tasoon. Ihan hyvä niin, tuleepahan vähän näköestettä, sillä ko. paikkaan on tarkoitus viritellä aurinkotuolit sekä grillauspaikka.

Edelliseen pihaan ostettiin kuormittain kiviä.. tähän ei tarvii.. ja ettette nyt ihan luule että puhun palturia.. kuvat puhukoot puolestaan.


Etualalla pari kiveä ;)  taaempana torppa. Parvekkeelta puuttuu vielä pari pylvästä ja kaiteet. Sisäänkäynnin kohdalle tulee vielä pieni katos. 


Sokkelin vierustojen kiveäminen vaiheessa..


Ensimmäinen kukkapenkki aluillaan..


Paikat toisesta kukkapenkistä saivat kesän kukkineet ryhmäruusut. Arvatkaa vaan mihin lapio kolahti kun penkkiä aloin perustamaan..

Ja huomenna taas jatketaan.. kyyyllä tää joskus valmis on ;) uskokaa pois!

1 kommentti:

  1. No onmpa kiviä,mielenkiinnolla seuraan miten ja mihin kivet laitatte, koskaanhan ei varmaan valmiiksi piha tulekkaan, sehän on elinikäinen, jos todella aikoo tehdä siitä puutarhamaisen, riippuu siitä miten paljon rakastaa kukkia, ja pensaita, ideoita löytyy nykyään tv ohjelmista paljon.Mukavaa Elokuun loppua! p.s. laitan kuun lopulla uuden postauksen, jossa on joensuun botnian kasvitieteellisestä isot perhoset ynm.

    VastaaPoista