maanantai 15. lokakuuta 2012

kakkuja kerrakseen

Lokakuu on hurahtanut puoleenväliin ihan salakavalasti! Tänä aamuna joutui jo autosta ikkunoita sulattelemaan ennen töihin lähtöä ja auton mittarissa seisoi pakkasta puolitoista astetta. Talvi se tulee tänäkin vuonna.

Kuten jo viimeksi lupasin tämä päivitys tulee olemaan makea ;)

Ullanunelman paketti tulla tupsahti taannoin ja sieltä löytyi mm. ruusunlehti muotti sekä talvea enteillen lumihiutalemuotit. Ruusunlehtien innoittamana päätin vähän harjoitella ruusun tekoa. Sepä se ei olekkaan näemmä mitään yksinkertaisin tehtävä, silti ilkesin laittaa nämä ihan ensimmäiset ruusurävellykset minttu-valkosuklaa hyydykekakun päälle. Kiireessä ei tule hyvää jälkeä se tuli huomattua, sillä minttukiillettä tuli keitettyä töihin lähtiessä ihan liian vähän, joten ei hyvältä näytä! mutta makuun ei vaikuttanut :)


olen tehnyt kerran aijemminkin minttutäytteen, mutta silloin kerma leikkaantui ihan täysin ja kakusta tuli täysi fiasko! Nyt käytin vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (flora) ja se toimi hyvin. Tosin mintun makua olisi voinut olla enemmän. Jatkossa taidan hankkia minttuesanssia, ettei tarvitse minttulikööriä keitellä.

Sileitä ja nättejä ei miun hyydykekakuista tule, sillä edelleen on hankkimatta sellainen muovi, mikä kietasta vuuan reunaan.


Ruusutreenit jatkuivat sitten sunnuntaina ja nämä aseteltiin tänä aamuna Daim-puolukka-hyydykekakun koristeeksi

Ehkä mie vielä joskus osaan kunnon ruusun tehdä :D  


Kakkujen väsääminen jatkuu.. Pyhäinpäiväksi on tilattu ainakin valkosuklaa-lakritsa-vadelmakakkua pelikorttikoristein ja ehkäpä vielä jonkun perinteisemmän vadelma-kermakakun saan aikaan. 
3.11 on luvassa torpan tuparit ja nuorimmaisen 13-v synttärit.

ps. Vuosi sitten eristettiin ilmanvaihtoputkia, tuskailtiin kun tuntunut valmista syntyvän ja pohdittiin että joko lämmitetään ensikertaa takkaa :)  Helposti pystyy noihin muistoihin eläytymään, joten ei millään uskoisi että siitä on jo vuosi aikaa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti