torstai 11. lokakuuta 2012

sadetta ja harmaata..

Missähän se kuulas, kirpeä syksy oikein viipyy? luonto kun tuntuu tarjoilevan enemmän vesisadetta ja harmautta kun auringon pilkahduksia! Blaah.

Sunnuntaina sentään aurinko pilkisteli pilvenraoista sen verran komeasti, että tilanne piti käyttää hyväksi ja kurvata kameran kanssa äitini lapsuusmaisemiin ja tältähän siellä näytti
Joku ehkä tunnistikin, että Jänisjokihan se siinä runsaana virtaa ja vieläpä aivan Saarion kosken kohdalla.
Tämän talon toisessa päädyssä asuivat muinoin isovanhempani neljän pojan sekä kahden tyttärensä kera. Ei tainnut jokaisella olla omaa huonetta ;)

Piha oli kovin surullinen näky, kesän heinät niittämättä. Kyseinen talo vanhus sijaitsee siis  Saarion voimalaitoksen alueella ja on nyt osa Saarion voimalaitosmuseota.Kesällä jos liikkuu tuolla suunnalla, kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa ja tutustumassa palaseen meijän paikallishistoriassa.Palataanko sitten Riikolanraitille..

Valoa kansalle joka pimeydessä vaeltaa?

Onneks torpan piha sai vähän valoa pimeyden keskelle, kun tilaamani pihavalot saapuivat ja rakentaja rakas ne paikalleen asensi. Yhtenäkään iltana en ole kameran kanssa tätä komeutta vielä muistanut kuvata, mutta kerrottakoon että tämmöisiä Airamin kartano pylväitä tuli pihaan kaksi ja aitan seinään saman sarjan seinävaloja neljä.


ja lopuksi koiramaisiin tunnelmiin;  Olen ehtiny pikkukoiralle jo tovin pikkukoiralle sopivaa sadetakkia. Jostain kumman syystä eläinkaupassa takit oli aika vähissä, joten oli kaivettava ompelukone esiin ja surautettava sadetakkikankaasta ja fleecestä tällainen mantteli, johon laitoin vielä reilusti heijastimia, kelvannee nyt lenkillä käydä vaikkapa naapurin Helmin seurassa :)

Seuraavan kerran blogataankin makeissa tunnelmissa. Luvassa kakunkoristeita ja muita juhlavalmisteluita. Pyhäinpäivänä luvassa tuplajuhlat :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti