keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Hyvää Isänpäivää

Marraskuun toinen sunnuntai, eli Isänpäivä sai taas meijän kyökissä vispilät vihtomaan ja jauhot pöllyämään.

Löysin netistä ohjeen tuollaiseen rullalle kääntyneeseen suklaaverkko koristeeseen, jota piti tietenkin testata. En tiedä millaiselle kalvolle pursotus olisi pitänyt tehdä, että olisi saanut rullasta nätin ja riittävän kaarevan? Nyt se on vähän kulmikas, mutta oman kakun päälle sai luvan välttää.


Lasteni isä (siis se rakentaja rakas) sai aamupalapöytään tämän kakun.

Pohjana Itävaltalainen Swartswaldin kakku, jonka täytteenä kirsikkaa ja vaniljakermaa. Kuorrute tummaasuklaata sekä kermaa ja koristeet sokerimassasta.

Kakusta tuli todella suklainen, joten ei hivellyt kaikkien makunystyröitä.. itse en edes kyllä maistanut, kun en ole tuon suklaan ystävä ollenkaan.

Lupasin tehdä kakun myös isälleni. Vakaa aikomus oli toteuttaa tämä Kinuski-kissan sivuilta bongaama  
Kalamiehen onnenkakku, mutta arvatkaas kuka unohti ostaa sokerimassaa??? Harmitti aikalailla kun tajusin asian vasta lauantaina viittä vaille kuus! No suunnitelmat uusiks ja pistin uuniin toisen samanlaisen swartswaldin kakkupohjan. Nykeröllisestä sokerimassaa sain sentään tehtyä muutaman ruusun ja hortensian kukan koristeeksi. Kaapissa oli kyllä valmiina pinkinpunaisia liljoja, mutta eivät miusta oikein isänpäiväkakkuun soveltuneet. Ruusuista tuli valkoisia, joten kermasta piti tehdä sitten värillistä.


Täytteenä tässä kakussa oli tiramisu tyylinen täyte, eli mascarponea, daim-rouhetta ja kermaa maustettuna annoskahvijauheella. Täytteestä ei tullut liian makeaa ja kostutus konjakilla maustetulla kahvilla antoi kuulemma hyvän säväyksen tummaan kakkupohjaan. Tätäkään en itse maistanut, mutta toiset kehuivat hyväksi :)

Tehtäskö huomennakin täytekakkua?

(juu ja siitä tehdään sellanen, jotta maistuu näitä kakkuja paremmin tuolle rakentaja rakkaalle)


3 kommenttia:

 1. Kyllä olet ihanat kakut taas tehnyt, tuo kalakin aidon näköinen,vai onko se kala vai kakku ?En oo bloggaillu viime aikoina, kun ei ole ollut kuvattavaa, mutta joulu onkin jo ovella. Aurinkoisia päiviäsinne tohmikselle, muuten oli hienoohjelma tuo vain elämää, erik.katri-helenan osuus.

  VastaaPoista
 2. :) Kiitos kommentistasi Pepita. Kalakakku ei ole tekemäni vaan kuva on tuolta Kinuskikissan sivuilta. Sellainen miun piti tehdä, mutta kun unohtui se sokerimassa ostaa. Tänä viikonloppuna tein lakkakakkua, mutta siitä tuli niin ruma, jottei ilkeä kuvata :D

  Joulu tulee ja mie tykkään ihan älyttömästi joulusta :)
  Vain elämää on kyllä ollu positiivinen yllätys. Katson ihan älyttömän vähän telkkaria, joten tuo ja Dallas tulee tällä hetkellä seurattua.
  Aurinkoisia talven odotuspäiviä sinne puolen Suomenmaata.

  VastaaPoista
 3. Upea kakku! Olisi hienoa nähdä kyseisen suklaaverkon (kahdella eri suklaalla) kuvilla tehdyn vaiheittaisen ohjeen!

  VastaaPoista