tiistai 11. joulukuuta 2012

Torpan kyökistä konvehtitehtaaksi..

... ainakin melkein ;)
Liki 10-vuotta sitten tein viimeksi konvehteja, joten jo oli korkea aika kaivaa tarvikkeita esiin ja värkätä edes  jotain..

Olin ihan varma, että laatikosta löytyy marsipaani pötköjä, mutta vielä mitä. Ei sieltä löytynyt muuta manteliin viittaavaan, kun iso pussi mantelijauhetta. Joten google avuksi ja marsipaanin tekoon.
Kerman sijasta käytin kondensoitua maitoa ja marsipaanimassan maustoin rommilla sekä vaniljalla. Väitän että hakkaa maultaan kaupan marsipaanin 6-0.

½ purkkia Kondensoitua maitoa
½ dl          vehnäjauhoa
1½ dl        mantelijauhetta
5dl            tomusokeria

Kondensoitua maitoa ja vehnäjauhoa keitetään kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes massa alkaa muodostaa palloa (eli kiinteytyy). Annetaan jäähtyä hetki ja sekoitetaan tomusokeri ja mantelijauhe ja vaivataan massaksi. Massan annetaan levätä jääkaapissa.Yhteen namuversioon käytiin pehmeitä viikunoita. Viikuna saksilla kahdeksaan osaan ja leivinpaperin päälle hiukan kuivahtamaan. Viikunan pala kuorrutetaan ensin marsipaanilla ja sen jälkeen dipataan sulaan suklaaseen.Toinen versio tuli pehmeistä aprikooseista. Aprikoosit saksilla mahdollisimman hienoksi sekaan lusikallinen konjakkia ja hiukan tomusokeria. Massasta pieniä palloja leivinpaperin päälle kuivahtamaan ja kuivahtamisen jälkeen dipataan sulaan suklaaseen.
Kolmannet namut ovat pelkkää marsipaania, joka on dipattu suklaaseen ja lopuun valkosuklaaseen sekoitin rouhittuja hasselpähkinöitä ja lusikoin vuokaan.

Pikkusen koristeita ja taikapölyä päälle ja valmista tuli. Nämä menee lahjaksi, pakattuina omatekosiin rasioihin.
Olisko huomenna vuorossa valkosuklaa-lime fudgeja Kinuskikissan reseptillä?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti