sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Valkeaa unelmaa

Nuorempi prinsessa juhli tänään 16-v synttäreitään ja tilasi valkoisen täytekakun lakritsa-lime curd- täytteellä.
Tällainen siitä sitten syntyi


8 munan kakkupohja. Täytteenä ohut sipaisu limecurdia sekä lakritsivaahtoa tuota Kinuskikissan ohjetta muokaten. Sulatin 12 Kick-patukkaa 6dl kuohukermaa ja raikastin valmista vaahtoa purkillisella pehmeää maitorahkaa. Toimi tuon Limecurdin kanssa todella hyvin. Sokerimassan alla kerma-vaniljarahkavaahtoa.


Kuorrutus sokerimassaa, jonka pintaan sivelty kimalle jauhetta.  Kakusta tuli aika kookas ja ison sokerimassalevyn käsittely on sen verran hankalaa, että pari vekkiä pintaan tuli väkisin.. vaatii siis lisä treeniä.


Koristeet sokerimassaa. Hiutaleet spreijattu helmiäissprayllä, joulutähdissä kultaista tomuväriä sekä kultaisia sokerihelmiä. Koristeet kiinni sokeriliimalla.

Millaista kakkua leivottaisiin jouluksi?
1 kommentti:

  1. Oi mikä kakku, kertakaikkiaan upea, teillä pistetään suut makiaksi aika usein näemmä, nuorilla se ei vielä jää tuonne vyötäröön, niinkuin meillä yli 50:kymppisillä,ei onnistuis minulla kakut, ei edes kuvakakutkaan,mutta tapanix pitää jonkinlainen väsätä, kun vietämme 39v.hääpäivää, en edes ilkee kuvaa siitä laittaa blogiin, mutta jonkun jouluisen tai sinne päin, koetan laittaa.t.sanosekukkasin blogista

    VastaaPoista