sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Klaffipiironki

Meillä asuva klaffipiironki on mieheni mummon ja ukin häälahja vuodelta 1923. Meille se muutti -90 luvun puolivälissä ollen tällöin väriltään turkoosi? Mies rapsutteli siitä vanhat maalit pois ja piironki maalattiin vanhanvihreällä, myös helat uusittiin. Vihreänä piironki vietti yli kymmenen vuotta, kunnes mie tuunasin siitä 2007 kesällä tämmösen
Nyt vuoden ajan se on seissy samassa kuosissaan meijän ala-aulassa ja joku siinä on minnuu tökkiny koko sen aikaa. On tuntu ettei se kotiudu tänne ollenkaan ja mie olin jo kantamassa sitä (en ehkä yksin, sillä tuo piironkin painaa ihan ÄLYTTÖMÄSTI) yläkertaan, kunnes tajusin missä vika!

Tumma kansi! Tiesin käsitelleeni kannen viimeksi Liberonin sprii kuultomaalilla ja vahanneeni sen sen jälkeen aidolla mehiläisvahalla, joten pelkkä pölyjen pyyhintä ja päälle maalaus ei tullut onnistunut. Ensin siklasin jäljellä olevat mehiläisvahat pois ja sitten hionta karkealla hiekkapaperilla ja viimeistely hienommalla.

Kolme kerrosta Tikkulan Helmi ph -kalustemaalia Sokevan Royal-siveltimellä (ja taas vähän kulutusta hiekkapaperilla) ja valmista tuli!
Nyt se näyttää niin meijän aulaan sopivalta kun olla ja voi. Se on entisöijien ja puuseppien kauhu, sillä mie en halunnu kittailla halkeamia ja kolhuja umpeen, vaan se saa olla just tuollanen!

Valkoinen maali ja hiekkapaperi= ihmeiden tekijät!

2 kommenttia:

  1. Kaunis piironki. :) Mulla on vanhemmilla odottamassa samanhenkinen piironki, jonka meinaan kotiuttaa heti, kun asumme niin, että on tilaa.

    -Ulpu

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) miekin tykkään tuosta ja tänään selvis jotta sehän on vuodelta 1923, jolloin mieheni isovanhemmat on vihitty!

    VastaaPoista