perjantai 18. tammikuuta 2013

Murphyn laki

Pakkanen, siitä suomalaiset tykkää...
Riikolanmäelä mittari näytti tänä aamuna -26 ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Taas oli maisemat kun postikortissa, mutta sormia armahtaakseni jätin maisemat kuvaamatta. Pikkukoirallekin piti pukea talvimanttelia, huppuhattua ja tossua aamutarpeitten onnistumista silmällä pitäen.

Joten tupapäivä tuli tästäkin.

Aamupäivän askareina valmistui Hertta ja Heluna. Kantakirja enkelilehmät Karjalan kunnailta :)
(molemmat etsivät vielä omaa kotia)
Aletaanko lehmäkaupoille? ;)Tunnetteko kaverin nimeltään Edward A. Murphy? 
En minäkään mutta hänen lakinsa  "jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen
tuli tutuksi tänään kun aloin leipomaan rakentaja rakkaalle nimipäiväkakkua.

Kirottu lakka-kinuskikakku!

Olen aina ja iänkaikkisesti paistanut kakkupohjan samalla korkeudella ja samalla lämpötilalla. Tähän asti pohjat on olleet täydellisiä, mutta entä nyt? pinta paloi kahdesta kohtaa?? 
Noh, pohja muuten ihan priimaa, joten veitsellä palaneet pois ja pohjan täyttöön joka onnistui ihan ongelmitta. Levy päälle ja jääkaappiin odottamaan kuorrutusta.

Kinuskin keitto!

Saman verran sokeri kuin kermaa. 
Niin olis pitäny olla fariinisokeria, mutta mie se pläjäytin normisokerit kerman sekaan ja eikun kiehumaan. Fiksu-blondi ajatteli keittävänsä hiukan pidempään niin kinuskista tulee tummempaa.
Hieno idea ja väri muuten muutui 20 min keittämisen jälkeen juuri sopivaksi. Eikun vaan kinuskit kakun päälle ja kakku jääkaappiin. Kaksi minuuttia ja lusikka ei irtoa kinuskikattilan pohjasta.. taisi tulla keitettyä pikkasen liian pitkään :D Khyyllä se moottorisahalla kahvipöydässä leikkautunee!

Valkosuklaakoristeen "asennus" kinuskin päälle!

Mitä! täh? onko nyt jo perjantai.. 
Vinkki: valkosuklaa koristeet kannattaa tehdä viimeistään edellisenä päivänä valmiiksi, sillä jos kovetat koristeen ulkona -23 asteen pakkasessa se menee osiksi (tuhannen ... päreiksi) asennusvaiheessa. Nim. kokemusta on.

Kerman pursotus!

4dl vispikermaa riittää 28cm halk. kakun reunoille? eikö?  
Joo EI RIITÄ! vaan viimeset ruusukkeet jää just sen 5cm vajaaksi. Hienoa! mahtavaa! upeeta! Onneks tää kakku on omalle perheelle, eikä tarvi vieraille näyttää.

Blaah.. tämän kokemuksen myötä harkitsen kaksi kertaa leivonko enää koskaan kakunkakkua!
Hyvin mie osaan rajaustoimintoa käyttää eikö? näistä kulmista kakku näyttä suht. syötävälle.

Lakka-kinuskikakku
6 munan vaalea kakkupohja välissä kermaa ja lakkahilloa
päällä kinuskia ja kermaa sekä valkosuklaaristikko.

Huono-onninen leipuri toivottaa kaikesta huolimatta

Ihanaa viikonloppua ja muistakaa että "Heikiltä heinät kahtia" 3 kommenttia:

 1. Varmasti on hyvää tuo kinuskikakkukin, eipä onnistuis mulla, mutta ihanat on maisemat teillä, joka kerta ne sykähdyttää kun katselee niitä maisemia, joissa lapsena on itse liikkunut, täällä olo on kuin muukalaisella, lunta on sen verran täällä että kävin hiihtämässä metsässä, seurasin ketun jälkiä, mutta en nähnyt vilaustakaan siitä.Kevät etenee vauhdilla, se piristää jo vähän.Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavaa alkuviikkoa sinulle!
   Hyvää se kakku oli ja kinuskikin onneksi pehmeni pikkuisen kuvun alla. Näitä maisemia jaksan itsekkin ihailla päivä toisensa jälkeen <3 tämä paikka on kyllä Koti, isolla K:lla!
   Kevät tosiaan kolkuttelee jo lähistöllä.. tammikuu jo loppupuolella, mutta uskon että täällä saadaan pakkasista ja hangista nauttia vielä huhtikuunkin puolella.

   Poista
 2. Niin tuoEdvartti, hauska tumma mies, muistaakseni, en ole paljon seurannut sen touhuja.

  VastaaPoista