torstai 24. tammikuuta 2013

Talvipäivän iloa

Miten sitä ihminen onkaan ollut tyhmä! Miksi ihmeessä en jo vuosia sitten hankkinut lumikenkiä!
Tietä ja polkuja saa tallata keväästä pitkälle syksyyn, mutta hankien valloitus on Riikolassa vasta alkanut.
Näillä kelpaa läpsytellä menemään.


Suosittelen, jos joku on hankkimassa lumikenkiä nyt! (TSL 227 Escape)


Lumikenkäuraa komistaa kohtuullisen kokoinen kataja! Montakohan talvea ja kesää sekin on jo nähnyt ja montako tarinaa, sillä olisi kerrottavana, jos osaisi puhua!

Täältä minä tulin..


ja tuonne olen menossa.

Tässä luonnon holvikaarien alla, ei tunnun tuulet eikä tuiverrukset, ei kuulu liikenteen melu, eikä haise pakokaasut, mutta älkää luulkokaan, etteikö tuolla liikennettä olisi. Jäljistä päätellen meidän tamppaama ura kelpaa niin jäniksille, rusakoille kuin ketullekin. Sen yli on viipottanut niin oravat kun pienemmätkin metsän eläimet. Niistä isommista ei ole niin väliäkään.. pysykööt poissa vaan.Riikolan pelloilta löytyy vaihtelevaa maastoa ja kunnonkohotus mäkiä. Tuosta kun hipsasee metsän reunan kautta pellon laidalle ja suoraan ylös niin mukavasti hien saa pintaan ja pulssin nousemaan, jos tuntuu ettei kerta riitä, niin aina voi koettaa uudelleen.

Naapurin Anun kanssa tehtiin tänään uutta uraa, hankeen. Kiersimme piskuisen Poukkulammen takaa Pitkälammelle. Pitkälammen toisesta päästä kiipesimme ylös pelloille ja metsän reunaa myöten takaisin kotikonnuille. Pari tuntia siinä meni ja hauskaa oli.. ojan ylityksessä ainakin ;)  Onneksi täällä ettäänperilä ei ole yleisöä ympärillä.. niitäkin olis voinu meijän touhut naurattaa. Eteenpäin sano mummot lumessa!Välillä oli vaan pakko pysähtyä, ihastella näitä maisemia ja nauttia auringon paisteesta.

Mahtottoman mukavaa viikonloppua! Pistäkäähän sopivasti päälle ja kirmatkaa ulos nauttimaan upeista pakkaspäivistä.

Jos olen mahottoman reipas huomenna niin saatanpas vielä leipoa jotain herkkuja viikonlopuksi?!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö olekkin.. itse jaksan ihastella niitä päivä toisensa jälkeen :)

   Poista
 2. Täytyy kyllä joskus testata moiset popot. Ja jälleen kerran, miten upeat maisemat!

  Blogissani on sinulle tunnustus
  http://korkeuksissa.blogspot.nl/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos tunnustuksesta :) pistän sen jakoon heti seuraavassa päivityksessä.

   Poista
 3. Voi miks en ole ennen tiennyt että tuommoisia kenkiäkin saa kaupasta, sanoppa nyt mistä kaupasta, kun en ole nähnyt täälläkään isommissa marketeissa ? tosin hiihtelen kyllä, mutta nuo pitää kyllä hankkia, muuten onpa teillä kuin pienitalo preerialla, niin kaunis kauniilla talvimaisemalla, on siellä raikas ja puhdas ilmakin, kaipaan sinne aina kun näen nuo maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikenkiä löytyy ainakin urheiluliikkeistä ja isommista Prismoista. Omani tilasin nettikauppa Scandinavian Outdoor Storesta. :)
   En voi valittaa, talo on ihanalla paikalla ja meitä ympäröi huikeat vaaramaisemat! :) maalla se sielukin lepää.

   Poista
 4. Maisemat on kyllä kauniit ja tututkin :), harrastin lähes 10 vuotta sitten kovastikkin lumikenkäilyä, nyt pitäs kipinä saada uudestaan. Tunnin lenkki kengillä vastaa jo pitkän pitkän matkan juoksemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mie ajattelinkin, että siule on maisemat tuttuja :)
   Lumikenkäily on kyllä aikalailla mukaansa tempavaa, jos vielä sattuu saamaan kävelyseuraa niin pari tuntia menee nopsaan. Toivottavasti löydät sen kipinän.
   Huomasin kyllä heti, että on normilenkkeilyä tehokkaampaa, hikeä pukkaa aika helposti. Puhelimen sports tracker-ohjelma laskee kyllä matkan sekä ajan, mutta miula ei oo sykemittaria siihen, joten sen ilmoittama energiankulutus on suuntaa-antava.
   Talven lumikenkäilyn jälkeen on kyllä ihan mielenkiintoista koettaa keväällä juoksemista..

   Poista