keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Harmaata vai ei?

Eipä taida kukaan lukea yllättyneenä uutista, että meneillään oleva talvi on pilvisin 50 vuoteen! Harmaata on piisanut, aivan kun koko aurinko olisi sammutettu?


Puut muuttuvat surullisen harmaiksi ja niin meinaa muuttua ihmismielikin. 
Miten se metsä tuulessa heiluvine naavatupsuineen ei saakkaan aamulenkillä tallaajaa huokailemaan ihastuksesta.


Pikkusen hymyn karetta huulille sai onneksi koskemattoman hangen yli kuusesta toiseen kirmannut orava. Ei jäänyt kameralle poseeraamaan vaan kiireesti katosi oksien sekaan.Vajaan puolen tunnin taivalluksen päässä, hymyllä ei ollut rajaa! Harmaus oli hetkeksi selätty, sillä taivaalle kipusi ihana AURINKO! 


Kyllä siinä kelpasi lenkin viimeiset kilometrit taivaltaa. Pikkulinnut lauloivat keväisellä soinnilla ja lammenpäässä purossa vesi virtasi sulana. Kevättä se tekee vaikka väkisin! 
Harmi vaan, ettei auringon paistetta pitkään kestänyt. Pilvet harmauttivat taivaan ja pudottivat kevyttä pakkaslunta muutaman sentin. Tuota valkoista ihanuutta, jonka perään marras-joulukuussa haikailtiin on nyt virallisten mittausten mukaan 65cm. Hyvin piisaa..

Auringon kaipuuseen taitaa ensiapuna toimia parhaiten www.aurinkomatkat.fi... heinäkuuta odotellessa..

1 kommentti:

  1. On ollut kaunis talvi, tänään satoi vettä täällä,mutta lunta on sen verran että vielävoi hiihdellä,täällähän se susikin liikkui lähettyvillä,ja jäi sit auton alle moottoritiellä muurlan paikkeilla, oli ihmisiä lähelläkin,vaan ei ollut vaarallinen,eksynyt laumasta tai lauman hylkäämä-"ressukka".

    VastaaPoista