maanantai 11. helmikuuta 2013

”pitkiä pellavia, hienoja hamppuja ja lautasenkokoisia nauriita”

Seitsemän viikkoa pääsiäiseen, se meinaa laskiaista ja laskiaispullia!
Tuoretta pullaa, vadelmahilloa ja kermavaahtoa.. maistuis varmaan sullekin ;)




Laskiaispullat

5dl     täysmaito
50g    hiivaa
1 tl     suolaa
1 rkl   kardemummaa
2 dl    sokeria
~1kg  vehnäjauhoja
200g  voita

kananmunaa voiteluun sekä raesokeria koristeeksi.

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, kardemumma ja sokeri. Lisää jauhot parissa osassa ja lisää sekaan sulatettu jäähdytetty voi. Alusta taikinaa kunnes irtoaa kädestä / kulhon reunoista.
Peitä liinalla ja kohota vedottomassa paikassa kaksin kertaiseksi.

Leivo taikina reilun kokoisiksi pulliksi (n. 20 kpl) Kohota liinalla peiteltynä. Voitele kananmunalla ja lisää päälle raesokeria. Paista 200 astetta ja n.12-15min.

Anna pullien jäähtyä.

Halkaise pullat. Lisää täytteeksi hilloa ja kermavaahtoa tai mantelimassaa ja kermavaahtoa tai vaikka kaikkia. Laita hattu pullalle takaisin ja nauti!




Herkullista Laskiaista ja muistakaahan reippailla ulkona :)





2 kommenttia:

  1. kiva kun laitoit pullan teko ohjeen, minusta pullataikinan teko on yks vaikeimmista,ihanat laskiais pullat,osaiskohan jonkinlaiset tehdä, syön mieluummin nuo.t.sanosekukkasin blog Hyvää laskiaista !

    VastaaPoista
  2. Pullataikinan teko on kyllä tylsää.. minen tykkää tuosta vaivaamisesta. Siitä huolimatta pullaa tulee lähes joka viikko paistettua. Mie tykkään että pulla on pehmeää, joten jätän taikinan vähän löysäksi, enkä koskaan lisää taikinaan kananmunaa. Haaveilen edelleen Kitchen Aidin Artisan yleiskoneesta, joka vaivaisi taikinan puolestani :) Kohtuullisen hintava masina, joten vielä on jäänyt hankkimatta.

    :) ihanaisia talvipäiviä sinulle Pepita!

    VastaaPoista