sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Maaliskuu maata näyttää

Joko, joko? Joko saa odottaa?  Ai mitäkö? No kevättä! Tuota ihaninta vuodenaikaa.Harmaat pilvet ovat viimein Riikolasta kaikonneet ja ikkunoista tulvii sisään auringon valoa ja lämpöä. Lasiverannan mittari näytti maaliskuun ensimmäisenä näin komeat lukemat!

+14 ja ulkona oli pakkasta liki saman verran. Kohtahan sitä pääsee verannalle päiväkahville, kun pistää villatakin päälle ja reinot jalkaan!

En tiedä miten on talven virukset väistelleet teitä, mutta kohta viikon verran meijän torpassa on ollu kovin hiljasta. Ei muuten, mutta ku joku vei miun äänen ja toi tilalle aivan järjettömän kurkkukivun. Päivystävän lääkärin huoneessa 1,5min vierailun jälkeen äänivarkaudesta epäillään Herra Virusta. Herra Virus ei varsinaisesti varasta, lainaa vaan ja palauttaa kuulemma parissa kolmessa viikossa äänen takaisin. Nyt olla siis puhekiellossa ja hengitellään vaan höyryä! Lumikenkälenkit on toistaiseksi jätetettävä väliin.

Ihan toimettomana minen kuitenkaan osaa olla, joten virkkuukoukku on suihkinut ja ontelokudetta kulunut lukuisia kiloja.


Tadaa.. alakerran aulan mattorykelmä sai vahvistusta yhden juhannusruusu maton verran ja projekti kodinhoitohuoneen "matottamiseksi" on menossa.
Kodinhoitohuoneen matoista valmiina on nyt tämä asteri matto ja työn alla asteri-mattoa mukaillen suorakaiteen muotoinen matto tuolle pariksi.

Mattojen virkkaaminen on aika koukuttavaa, mutta ehkäpä nyt riittää, kunhan saan nämä valmiiksi.

Aurinkoista sunnuntaipäivää sekä mukavaa alkuviikkoa Siule! Mie taidan keittää kahvit ja leikata palan keväisestä Geisha-banaanikakusta!


10 kommenttia:

 1. Olet kyllä taitava! Minun virkkaukseni eivät kestä päivänvaloa. Mutta, olen sentään joskus yrittänyt ;-)

  Ihanan keväiset värit kakussa. Kyllä sitä kevättä jo saa odottaa. Hollantiin sen pitäisi tulla jo ensi viikolla. Tiistaiksi on luvattu + 15 astetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karlis :) Virkkaus tuosta paksusta kuteesta on nopeaa ja siinä ei tasaisuudella ole miusta niin väliä.. ;) mutta ihaillen olen katsonut edesmenneen anoppini taidokkaita virkkauksia ohuesta langasta, niihen ei miula hermot riittäis :D
   Oi teillä on kohta lämpöä todella! Miule on jostakin jäänyt sellanen mielikuva, että Hollantiin pitäs matkustaa just keväällä? Siellä taitaa olla silloin eniten nähtävää?

   Poista
 2. Miten kauniit matot, kaunista työtä kerrassaan, ja kakku, palan maistaisin, kun ei nyt satu olemaan yhtään mitään kahvin kans kotona,kuivunutta ruisleipää vain, eikä sekään edes pohjois-karjalaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tykkään tuosta Asteri-mallista tosi paljon ja luulen että kunhan seuraavan kerran innostun mattoa virkkaamaan teen keittiöön ison Asterin :D

   Kakku näyttää maistuvan myös meijän talon miehille.. ei ole montaa palaa enää tuhottavana :)

   Poista
 3. Tanja, olet taitava talon emäntä, mitä herkkuja sinulla onkaan postauksissasi..:)))
  Kiitos kun tulit lukijakseni, laitan linkin blogiini.<3
  En saanut ostettua tuota Meidän talo lehteä, ne olivat loppuneet ennätysajassa...
  Oikein paljon onnea perheelleenne, ja upeaa maaliskuun jatkoa sinulle.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja Lämmin kiitos kommenteistasi :)

   :D Meidän Talo- lehden menekki oli ollut kuulemma helmikuussa Keski-Karjalassa räjähdysmäinen.. outoa ;)
   Jos jutun haluaa lukea, niin lehti löyty kyllä kirjaston lukusalista.

   Aurinkoisia maaliskuun päiviä Sinulle. :)

   Poista
 4. Todella kaunis tuo asterimatto!:) Millaisesta kuteesta se on tehty? Valkaistusta vai valkaisemattomasta?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asteri on tehty valkaisemattomasta ontelokuidusta. :)

   Poista
 5. Hei!
  Löysin blogisi näin yllättäen ja vahingossa, mutta jo nyt vaikuttaa aivan ihanalta blogilta, jota voisin alkaa seurata :) Kotisi vaikuttaa olevan älyttömän kaunis ha rauhallinen. Itse asiassa haluaisin kysyä, onko tuohon yllämainittuun asterimattoon olemassa ohjetta/olisiko sellainen mahdollista saada meille lukijoillekkin käyttöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Miranda ja tervetuloa seuraamaan blogiani.
   Asteri-maton ohje löytyy ihan netistä http://www.kangasaitta.fi/kangasaitta/web.nsf/pages/BF0B707C655E5BDBC22579B60016F09A/$file/Asteri_matto.pdf

   Matto on aika tiivis, joten kudetta menee verrattaen paljon, mutta toisaalta taas matto on napakka ja ainakin meillä niitä pestään aika usein, mutta silti ovat edelleen kuosissaan ja siistinnäköisiä.

   Poista