torstai 21. maaliskuuta 2013

Munakaappi

Aika pitkän tovin olen jokaisesta käymästäni kaupasta etsinyt munakaappia! Olen herättänyt hilpeyttä useissa myyjissä, keneltä olen sitä kysellyt, sillä uskokaa pois kovinkaan moni ei tiedä moisia kaappeja olevan olemassakaan. Toisin kun minä, joka mietin kuumeisesti kuinka tulla toimeen ilman munakaappia ;)

Toista vuotta sitten iski ensin munakriisi! Vihreäkorttiarmeijan-kaupasta ei saanutkaan enää Vatasen munia! Mikä Vatasen munista teki niin erikoisia? No, ne vaahdottuivat mielettömän hyvin, maistuvat paistettuna ja keitettynä paremmalle kun mitkään muut munat! Olivathan ne onnellisen kananmunia- lattiakanalasta. Vatasen munat ovat ostoslistassa aina kun niitä jostain kaupasta bongaan.

Mutta entä tämä kriisi munakaapista... Kiertelyt ja kyselyt eivät auttaneet ja kaikki myivät vain ei-oota, kunnes..

Näin tänään kaupan hyllyssä tämän!Ei, se ei ole munakaappi, mutta uskokaa pois siitä tulee sellainen.

Rakentajarakas pyöritteli päätään nähdessään miun kädessä hiomapaperia, miule kuulemma kun antaa jotain uutta ja hienoa, niin siitä pitää tehdä kulunutta ja vanhaa.. hmm.. olisko noin?Vanhennuksen jälkeen kaappi alkoin näyttää jo käyttökelpoiselle. "Oikean" munakaapin ovessa on kanaverkkoa, mutta mie nyt vielä harkihen, että vaihdanko palan ruostunutta katiskaverkkoa tuon kuvioidun ritilän tilalle? (todennäköisesti vaihdan, mutta makustellaan tälleen hetki)


Ai että mie olen tyytyväinen! miula on viimein munakaappi, kyllä nyt kelpaa vapaan kanan munien köllötellä ;)

Muistakaahan osallistua edellisen postauksen arvontaan, jos haluatte kani-neitosen kotianne sulostuttamaan.

Mukavaa viikonvaihdetta Riikolasta!

3 kommenttia:

 1. Olet löytänyt kauniin ajankohtaisen kaapin, mikä sopii kotisi sisustukseen,kananmunat säilyvät huoneen lämmössäkin, sillä ne ei tarvii olla kylmässä, jos vataselta vielä saisit tuoreita, me kun käydään aina kesällä siellä päin, niin olen ostanut monta laatikkoa vatasen kananmunia tänne kotiin,jos vain niitä on tiilikaisessa,vieläköhän niitä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepita :)
   Juu, huoneenlämpöiset munat vaahdottuvatkin ihan eritavalla jääkaappikylmiin verrattuna.
   Hauskaa huomata, että Vatasen munat tunnetaan Turkua myöten :) Asioin kotipitäjän ruokakaupoissa harvoin ja tiilikaisessa vieläkin harvemmin, joten enpäs ole sieltä Vatasen munia metsästänyt. Kiitos vinkistä käynkin joku päivä katsomassa.

   Poista
 2. Hieno munakaappi, onnea Tanja!

  Vatasen vanha emäntä ajaa tällä kylällä tuomassa tuoreita ylisuuria tai liian pieniä munia myymässä. Hän käy noin viiden viikon välein, riippuen olosuhteista. Saa häneltä myös rikkonaisiakin munia, jos niitä haluaa..:)

  Mukavaa viikonloppua sinne Riikolaan.<33333

  VastaaPoista