tiistai 9. huhtikuuta 2013

Jotain makeaa ja vielä makeampaa..

Lauantaina meillä kyläilleet entisen kotimme uudet asukkaat pääsivät maistamaan makeaa mustikkapiirakkaa ja vielä makeampaa banoffeeta.

Mustikkapiirakan tein tällä tutulla ohjeella Mustikkapiirakka.



Valkosuklaan verran tuunasin ohjetta, eli lisäsin mustikoiden päälle levyllisen (130g) rouhittua valkosuklaata. Tuli muuten aika namia!
Mustikat ja valkosuklaa toimii niin suussa sulavasti yhteen :)

Vielä makeammasta vastasi sitten



Banoffee

400g   Digestive-keksejä      
150g   Voita, sulatettuna
2 tlk  (a' 379g)  Kondensoitua maitoa

6      banaania
6 dl   vispikermaa
6 rkl  sokeria
3 tl   vaniljasokeria
ripaus pikakahvijauhetta



Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja levitä irtopohjavuo'an pohjalle. Anna kovettua jääkaapissa.

Keitä avaamattomia maitopurkkeja n. 2,5-3h miedolla lämmöllä, muista huolehtia että kattilassa on koko ajan vettä. Itse en ole onnistunut koskaan poistamaan kaikkea etiketin liimasta, vaan se on siirtynyt keittovaiheessa kattilan reunoille, joista sen poistaminen on työlästä. Tällä kertaa  käärin purkit ennen keittämistä folioon! tadaa.. liimat ei liuenneet kattilan reunoihin, joten keino tepsi! Folio muuttuu kyllä tummaksi, mutta se ei haittaa.

Avaa jäähtyneet maitopurkit ja levitä toinen purkillinen kinuskia keksipohjan päälle. Lado puolet viipaloiduista banaaneista kinuskin päälle. Lusikoi toinen purkillinen kinuskia pursotus pussiin ja pursota se banaani viipaleiden päälle. Lisää loput banaaneista pursotusten päälle.

Vaahdota ja mausta kerma. Lisää se banaanien päälle.

Tällä jos millä lähtee makean tuska!
ja maistui myös vieraillemme :)


Monen reseptin mukaan banoffeen päälle tulisi sihdata kaakaojauhetta, mutta mie pistin omenankukkia, sillä tästä banoffeesta tulee muutekin kakkumaisempi, kun banaaneja ja kinuskia lisätään pari kerrosta. Ja on nuo omenankukat miusta kaakaojauhetta nätimpiä.

Makeaa alkuviikkoa!






2 kommenttia:

  1. Isot kiitokset leivontaohjeista, tuo mustikkapiirakka on minun makuuni.<3333

    Oikein hyvää tiistai-päivää, Tanja.<3333

    VastaaPoista
  2. Minulla onkin mustikoita vielä paljon pakkasessa, otan ylös tuon ohjeesi, jos joskus täs keväällä vielä innostun leipomaan,pitäishän mustikoille olla käyttöä kun kohta saa uusiakin metsästä, tai sitten ei, kevätkin etenee tosi hitaasti.
    Onnittelut vain Aili-mummolle voitosta, palkinto meni ihan oikealle henkilölle, unikaveriksi vaikka.

    VastaaPoista