torstai 18. huhtikuuta 2013

Nimipäiväkakkua

Kuopuksen nimipäiviä juhlittiin tällä viikolla, joten tilannehan vaati tietenkin kakkua! Sankari itse ei tykkää rahkasta, eikä hillosta, mutta täytteeksi kelpaisi kuulemma salmiakki ja suklaa.


Joten eikun tuumasta toimeen


Pohjaksi paistoin 4 munan peruspohjan, jonka maustoin ruokalusikallisella kaakaojauhetta.

4 munan täytekakkupohja (10-15 annosta)

4             munaa
1 1/4 dl   sokeria
1 dl         vehnäjauhoja
3/4 dl      perunajauhoja
1 tl          leivinjauhetta
(1 rkl        kaakaojauhetta)

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan. Sekoita varovasti nostellen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 astetta ja 30-35 min.

Täytteet:

Salmiakki-suklaavaahto (ohje josta olen tämän muokannut löytyy Kinuskikissan sivuilta; TÄÄLTÄ )

1 levy salmiakkitäytesuklaata
3dl    kermaa
1dl    turkinpippurirouhetta
1 rkl  muscvado-sokeria

Rouhi täytesuklaa. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää varovasti sekoittaen rouhittu täytesuklaa ja turkinpippurirouhe vaahdon joukkoon.

Dumle-suklaavaahto

1 levy  dumletäytesuklaata
3 dl     kermaa
1 rkl   muscovado-sokeria

Valmista samoin kun salmiakki-suklaavaahto.

Kostuta kakkupohjat vaniljamaidolla. Lisää täytteet kerroksiin vuorotellen.

Kakun päälle tuli sokerimassaa, jota koristelin sulatetulla suklaalla sekä ensimmäisellä harjoitusversiolla orkidean kukasta ( sille se kukka näyttääkin)


Pursotukset isolla lehtityllalla



Pikkusen kaartui kermat pursottaessa vinoon, kun en laiskuuttani ottanut esille pyörivää alustaa. Opettavainen kakku ;)  seuraavan kerran olen huomattavasti fiksumpi.

Ettei nyt pelkästään makeaa elämää vietettäisi, niin leivoin "suolapaloiksi" pizzan tapaista piirakkaa. Kyllä siitä piti ensialkuun tulla ihan pitsaa, mutta joku unohti ostaa pitsaan sopivaa juustoa. Nouhätä, jääkaapista löytyi pala vahvaa koskenlaskijaa, jota murustelin juustoraasteen tilalle. 

Kebabia, tomaatia ja rucolaa


Tomaattia, pinaattia ja rucolaa

Hyvin maistuivat "vieraille", eikä täytekakkukaan ole äklömakeaa. Suurena salmiakin ystävänä, voisin jättää omasta lemppariversiosta suklaat pois, tuplata tai jopa triplata turkinpippurirouheen määrän ja lisätä vadelmia täytteeseen. Pelkästä ajatuksesta jo kuola valuu..

Nyt kuitenkin pistän lenkkarit jalkaan ja hölkkäilen katsomaan miten se tuo lumen alta paljastunut luonto heräilee henkiin.

Makeaa  viikonvaihdetta Riikolasta!









2 kommenttia:

  1. Jo vain teillä juhlia riittää, ja jokaiseen niistä tehdään upeat leivonnaiset!

    Kiitos näistä ohjeista, Tanja; ja oikein hyvää viikonloppua sinulle & perheellesi.<33333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämähän olisi vallan tylsää, jollei juhlia olisi. Isossa perheessä niitä on usein :D ja jos ei ole juhlia, niin leivotaan silti ja tehdään arjesta juhlaa! Elämä ei saa olla liian vakavaa ja tylsää.

      Ole hyvä :) Leivonta on kyllä mukavaa, kun vaan olisi aikaa enemmän..
      Kiitos ja Oikein mukavaa viikonloppua Tikkalaan!

      Poista