tiistai 21. toukokuuta 2013

Alkukesän illassa

Hölmöähän sitä on kiirettään valitella, mutta kyllä päivät näin alkukesästä menee todella nopsaan. Tekemistä riittää ja unet jäävät välillä turhan lyhkäisiksi.

Viikonloppuna pidettiin aitanmaalaus talkoot. Talkoisiin osallistui perinteisesti mie ja rakentajarakas ;) eipä siinä turhia taukoja tai tupakointia harrastettu, vaan sutit viuhkoi Vinhaa seinään sen minkä kerkesivät. Sääennuste lupaili lauantaiksi sadetta, joten perjantaina venytettiin talkoopäivää lähemmäs yhtätoista, kunnes palkitsin itseni ja toisen talkoolaisen lämmittämällä pihasaunan <3

Lauantaina aamupäivän sadekuuron verran pidettiin taukoa, mutta illasta talkoolaiset ahkeroivat maalauksen loppuun. Aitan ulkonäkö koheni silmissä ja nyt sen väri sopii paremmin taloon. On siinä vähän ulkonäkö muuttunut sitten tammikuun 2011.


Jos meinaa ylettää ylös niin joutuu käyttämään kekseliäisyyttään...


Aitta uudessa värissään TVT 1925 ja pinnassa Tikkurilan Vinha


Lasiverannalla on jo täysi kevät, mukavahan siellä on istuskella iltaa alkukesälläkin, jos tuntuu että vilu vielä tulee niin kietoutuu fleece-huopaan.

Jokohan sitä uskaltaisi hankkia muutaman tomaatin taimen? Kasvihuone on vielä suunnitteluasteella, mutta varmaan ne lasiverrannallakin kasvusäkissä viihtyisivät? Yrttejä, herneenversoja ja salaattia miula jo siellä kasvaakin.
Aaa.. mutta tiedättekös mikä on ollut näiden orvokkien ruukkuna tällä hetkellä olevan rasian alkuperäinen tarkoitus? Enpäs paljastakkaan sitä ihan suoraan, ehkä joku teistä se tietää?
Roskalavalta pelastin mukulahyllyn virkaa tehneen rimakehikon. Maalasin sen Helmi-kalustemaalilla valkoiseksi ja tadaa.. veranta sai hyllykön. Muutamalla laudanpätkällä hyllyistä saisi toimivammat, mutta tähän hätään meiltä ei höylättyä lautaa löytynyt. Hyllykköön keräilin wanhoja aarteitani, joita muut romuksi kutsuisivat.Lopuksi vielä muutama kuva verannalta...


muraatti venyttelee pikkuhiljaa "sääriään"


Tähän kynttiläviritelmääni löysin saunalta maitolasisen varjostimen, lienee palvellut ennen öljylampussa.


Kärhökin on edelleen hengissä ja päivänsini taimella.


Joko kohta saa odottaa rypäleitä ;)


Kärrinpyörä jota ei koskaan tarvittukaan.


Emaliset pesuvadit uusiokäytössä. Kun minä synnyn äitiyspakkauksessa oli tämmöinen samanlainen.Ihanaa alkukesän jatkoa teille, yritän taas jossain välissä ehtiä koneelle päivitysten merkeissä.

4 kommenttia:

 1. Ihanasti esittelit verantasi, Tanja!
  Ei kai tuo pitkä loota ollut keksilaatikko menneiltä ajoilta?

  Hyvää toukokuun jatkoa sinulle & joukkueellesi.<33333

  VastaaPoista
 2. Kiitos Aili-mummo. Eipä se keksilaatikko taida olla, siinä on huomattavasti järeämpää tavaraa sisällä ollut ;)

  Samoin Sinulle sinne Tikkalaan.. aurinkoisia toukokuun päiviä!

  VastaaPoista
 3. On niin valkoista ja kaunista, hyvin on viinirypälekkin kasvanut.Arvaan tuon peltisen rasian olevan naulalaatikko, vaiko ihan panoksia kivääriin,en muuta keksi, kerro sitten mitä siinä on ollut.Kaunis uudistettu ulkoasu myös.Helteitä ja lomaa odottelen tässä, mieli on jo siellä lapsuus maisemissa.

  VastaaPoista
 4. Juu, rypäle kasvaa kyllä yllättävän hyvin, saas nähdä mitä se tykkää talvesta.

  Tuo peltinen rasia on ollut panoslaatikko, aivan kuten arvelit :) Miusta se sopii orvokeille vallan mainiosti :D

  Kiitos, piti vähän kesäisempää ulkoasua päivittää.
  Aurinkoisia päiviä sinulle! :)

  VastaaPoista