torstai 30. toukokuuta 2013

Oi ihana toukokuu ja kukkiva omenapuu...

Kesä! ihana kesä, se on saapunut Karjalan kunnaille ja koko luonto on puhjennut kukkaan.


Rakentaja rakas tekaisi vaimolle pation omenapuiden katveeseen ja aika upean "päivänvarjon" omenapuu vanhus tarjoaa pöydän ylle. Viimein, kahden kesän odotuksen jälkeen meillä on taas paikka missä grillailla ja chillailla päivällä ja illalla ;) Inisevät ystävätkin osaavat tulla paikalle... ikävä kyllä.
Rakentaja rakkaalla on ollut kulunut viikko lomaa, joten torpan pihassa on tapahtunut vähän yhtä jos toista! Etupihan kuisti on rakenteilla, syntymäpäivänäni pidimme "valutalkoot" ja valoimme perustukset kasvihuoneelle, hääpäivänä viimeistelimme pation ja käsittelimme kaiteet. Parina päivänä se keikkui katolla asentaen kulkusillat ja kattotikkaat. Bit by bit.. kohta voi todeta, että torppa on täysin valmis.
Miun omaa "käsialaani" on tämä etupihan tynnyriviritelmä, josta jo ajemmin mainitsin. Vanha puutynnyri löytyi aitan vintiltä. Pohjassa siinä oli venäjänkielistä tekstiä, mitä lie sisältänyt? suolaa? Noh uuden elämän se sai, kun tervasin sen ja laitoin sisälle muovisen saavin sekä suihkulähdepumpun. Ettei tynnyri näyttäisi niin yksinäiseltä, lisäsin sen kaveriksi vanhan kärrynpyörän ja kesäkukkia. Valkoisen mustasilmä susannan köynnöstueksi asettelin vielä muutaman heinäseipään. Eipähän ihan joka pihalla vastaan samanlaista tule. 
Riikolassa kesälaitumelle siirtyivät myös neulat, napit ja rihmat. Ompelukoneen nostin kaapin perukoille näiden linnunpelättimien valmistuttua. Kesälaitumella ollaan niin pitkään, kunnes ompeleminen taas kiinnostaa, pakosta ei synny mitään näemmä. Muuten elo Riikolassa soljuu mukavasti. Lapset aloittavat tuota pikaa kesälomansa, Aurinko lämmittää, luonto viheriöi ja maaseutu on kesällä parhaimmillaan. Miten onnellisilta näyttää naapurin lehmät kun ne märehtii koivun alla aurinkoisena kesäpäivänä. Kesäillassa voi kuunnella käkien kolmiäänistä konserttia, ruisriäkän rääksytystä ja kaulushaikaran pulloon puhallusta. Mie niin rakastan tätä paikkaa. 
KOTI on siellä missä sydän ja miun sydän on syvällä Riikolan kivisissä maissa!

Mukavia kesäisiä päiviä toivotellen; Tanja

3 kommenttia:

 1. Hieno patio! Tuliko se siihen autotallia vastapäätä, ulko-ovesta katsottuna oikealle puolelle?

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä upeasta esittelystä!
  Kyllä te osaatte molemmat ja olette hirmuisen ahkeria..:)))
  Hyvää kesää sinne Riikolan vaaralle.<33333

  VastaaPoista
 3. Kaunis piha, ja omenapuu, hetken sitä voi ihailla, ennenkuin kukinto loppuu. Mutta tuotynnyri,se on upea, oikea antiikki löytö, samoin kärrynpyörä, tosi hienosti sisustettu.Nautinnollista kesää ja grillaus hetkiä Riikolaan teille !

  VastaaPoista