tiistai 18. kesäkuuta 2013

Terveisiä Tallinnasta

Kesäkuun puolivälissä vietettiin pitkä viikonloppu tutustuen Hansa-kaupunki Tallinnaan. Mahtava miniloma, hyvää ruokaa, juomaa ja paras seura ;)

Tallinkin Shuttlen kahden tunnin pikakyyti Itämeren toiselle puolen riitti jälleen muistuttamaan, etten ole laivaihmisiä ollenkaan. Hotelli majoitus on paaaaaaljon mukavampi. Tallinna tarjoili meille maihinnousustessamme auringon säteitä pilvien raosta suunnistaessamme satamasta kohden Virua.

Virusta saimme pienen, mutta siistin ja todella rauhallisen huoneen 20. kerroksesta. Viru yllätti meidät kyllä positiivisesti, niin huoneella, aamupalalla, kuin henkilökunnallaan. Ja kyllä! annoin positiivista palautetta.

Huone Virussa?  no ei sentäs... hytti merimuseossa.


Vaikka olinkin pari kertaa aikaisemmin piipahtanut Tallinnassa, eipä minulla juuri ollut paikasta ennakko-odotuksia. Ravintolan valinta osoittautui aina yhtä hankalaksi. Amarillot, pitsat ja hampurilaiset päätettiin jättää tällä kertaa välistä ja maistella ihan jotain muuta.

Peppersackissa seurasimme aitiopaikalta annosten valmistamista. On muuten siisti keittiö ja annokset herkullisia. Nälkä oli muistia voimakkaampi, sillä unohdin täysin napata kuvan vihersalaattipedillä lepäävästä grillatusta lohesta,tai rakentajarakkaan possun kyljestä. Tästä taivaallisen herkullisesta vadelma-jäätelökakusta löytyi kuva puhelimen kätköistä.Olde Hansassa nautittu pieni välipala oli pieni pettymys. Ainostaan pirteä ja iloinen tarjoilijaneitonen pelasti tilanteen.

"Päiväkahvikakkua" nautittiin Peppersackin terassilla. Lime-valkosuklaakakku ei se pahaa ollut sekään ;) ja lasillinen valkkaria sopi kyytipojaksi paremmin kuin hyvin.Kohtuullisen viileästä säästä huolimatta päädyimme illalla syömään Troikan terassille. Hieman vilutti, mutta onneksi oli fleecehuopaa tarjolla. Jos Troikassa olisi saanut yhtähyvää palvelua kun ruokaa, niin paikkahan olisi ollut loistava! Mutta ei, niin ei! Liekkö tuo töykeys sitä venäläistä tyyliä vai mitä?
Vain vieraskoreuteen opettanut kotikasvatukseni sai miun suun pysymään supussa, tai oli se suu välillä aukikin kun ahdoin blinejä mädillä, smetanalla ja sipulilla alkupalaksi.
Muuten pysyin lohilinjalla, täällä sen kaverina tarjottiin sienikastiketta sekä punajuurella maustettua ohraa. Rakentaja rakas päätyi erinomaiseen villisikaan. Mitä olisi kaivannut lisää? suolakurkkuja ja raakaa sipulia, niillä annoksesta olisi tullut täydellinen.

Kaksi yötä Tallinnassa on aivan sopiva reissu. Siinä ajassa ehtii tutustua vanhaan kaupunkiin, kierrellä Viru-keskuksen kaupat sekä tutustua Virun KGB-museoon.Kiivetä Olevisten kirkontorniin 258 porrastaja ihastella (pelätä korkeita paikkoja) Tallinnaa kattojen yllä.


Korkealta näkyy kauas


Käydä hiljentymässä kiehtovassa Aleksander Nevskin katedraalissatutustua merimuseoon


astetta iäkkäämmät sukellusvermeet


Tere!


ei nyky tykkejä tälleen koristella!

tässä olis vellikellon mallia ;)


Ihastella vanhoja torneja sekä rakennuksia.


tornit


puun halaaja?


Mikä on tuo iso rakennus joka näkyy kaukana horisontissa?

****

Sunnuntai aamuna sää suosi Shuttleen nousemiseen asti, sen jälkeen taivas repesi ja vesisadetta riitti Helsinkiin asti.

Vieras maa-oma lippu

Reissussa on ihana käydä, mutta vielä ihanempaa on palata kotiin!

4 kommenttia:

 1. Tosi on: kotiin paluu on juhlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei paikkaa rakkaampaa, kuin oma koti <3

   :)

   Poista
 2. Kiitos terkuista Tallinna reissulta,sieltä asti sitä päästään Tallinnaan asti, vuan mie en pääse,varmaankin sen takia kun se on niin lähellä,passikin on jo vanhentunut, täältä lähtee laivat suoraan Tallinnaan, on tullut vain seilattua toiseen suuntaan, mutta jos mulle riittää kun katson noita kuviasi ja luen tarinasi,pitää kysyä että oliko siellä halpaa kaikki ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ei täältä kyllä mitän pikareissua Tallinnaan tehdä, kun autoilessa Helsinkiin menee jo liki viisi tuntia ja kotiinkin on vielä ajeltava.

   Ei Tallinnassa mitään halpaa ollut. Tai no, alkoholi on halpaa, mutta ehei se ollut matkamme päätarkoitus. Suomen hintatasoon verrattuna lomailu siellä on vain hieman edullisempaa. Todennäköisesti ydin-Tallinnan ulkopuolella olisi ollut halvempia ostoskeskuksia/ruokapaikkoja.
   Paikkana Tallinna on kyllä ihan mukava, joten suosittelen piipahtamaan :)

   Poista