tiistai 11. kesäkuuta 2013

Ukkostaa...


Kevyt kesäinen tuulen vire, muuntautuu hetkessä viileiksi puuskiksi nostattaen taivaalle tummaa puhkuvia pilviä ja saaden täyteen mittaan ojentuneet pihavaahteran lehdet tanssimaan tahdissaan myrskypolkkaa.
Auringon kultaama, nahkea kesäilta on enää muistona tajunnanvirrassa.Pian sataa,
Taivaanrannan kumahtelee jo uhkaavasti ja taivas tummenee.

Vesipisarat hakkautuvat ikkunaan, kuin jättimäinen nauhallinen helmiä. Onkohan ikkunan alapuolella helmimurskaa lasipurkkiin laitettavaksi?
Ukkosta ilmassa pitäjän tällä kolkalla. Auringosta ja lämmöstä saatu nauttia useampana päivänä. Luonto kiittää lämpimästä kesäsateesta ja minä myös, ei tarvitse niin paljoa kastelukannun kanssa heilua. Porkkanapenkit huutelevat miuta harvennuspuuhiin, sipulista voi jo taittaa vihreää vartta leivän päälle ja perunakin on jo somasti taimella. Torppa on saanu kaiteet parvekkeelle ja kuistille, kunhan vielä vähän Vinhaa suditaan niin näpsäsen kuvan todistusaineistoksi.

Takakuistin kattotiilien välistä kuuluu jo hurja piipitys! Siellä räystäslautojen suojassa emon huomassa varttuu useampi linnunpoikanen.

Mie se toivon edelleenkin niitä lisätunteja vuorokauteen, sillä tahtoisin niiiin kovasti köllötellä lasiverannan korituolissa ja lukea hyvää kirjaa.

Tarinaa joka tempaa maailmaansa niin, ettei siitä tahtoisi pois tulla... tiedänkin jo kenen maailmaan oitis ensitilassa uppoudun. Tämän kesän lukulistassa;

*Pilvissä taivaanlaiva
*Maan kämmenellä
*Valamon yksinäinen
*Jäiden soitto
*Valkeat yöt
*Valoa kohti

*Kylä järvien sylissä
*Viipurin siniset illat
*Kesän korkea taivas

Arvaatte varmaan kuka on suosikkikirjailijani? ja kyllä lukulistaani lisään myös Maaria Päivisen; Pintanaarmuja, se odottaa miuta jo kirjastossa. Pintanaarmuja on kirja, jota olen odottanut pääseväni lukemaan jo vuosia ennen sen ilmestymistä. Odotan siltä paljon, mutta lukemieni arvosteluiden perusteella jännitän jo ennakkoon, että olenkohan liian herkkis Pintanaarmuille. Joten saas nähdä kuinka miu käy.

Muuten elo Riikolassa soljuu normaaliin tapaan, töitä ja kotitöitä... niin ja uhoamani juoksusaldon kartuttamista 134km / 340km. Tuleva (mini)kesälomaa Tallinnassa on ihan jo ovella ja juhannus sehän on ihan justiinsa!

mutta nyt tuo ukkonen jyryää sen verran liki, että konetta kiinni kiireesti! 

Mukavaa viikon jatkoa teille!


Komiat on maisemat Parppeinvaarallakin!


1 kommentti:

  1. Ohoh, jännittävää kuulla, mitä tykkäät Pintanaarmuista :D Toivottavasti saat niitä lisätunteja vuorokausiisi. Teillä on niin huikeat näkymät muutes, että voih.

    VastaaPoista