torstai 25. heinäkuuta 2013

Kadonneen jäljillä...

Nyt on pakko käyttää hyväkseen omaa blogia ja tehdä postaus jonka toivon helpottavan yhtä sydäntäni lähellä olevaa harrastusta, nimittäin sukututkimusta.

Mummoni Orvokki nukkui pois yli 18-vuotta sitten ja vei mukanaan hautaan niin monta asiaa, joita en ehtinyt häneltä kysyä. Yksi mysteeri on hänen isänsä, josta ainoat tiedot ovat nimi, työnkuva sekä kaksi valokuvaa.

Etsin siis Juho Kinnusen, 1923 syntyneen mummoni Orvokin isän perillisiä. Juho, eli tuttavallisemmin Jussi on työskennellyt mummoni ollessa pieni rautateillä Läskelä-Ruskeala suunnalla. Juholla on mummoni lisäksi myös tytär Vieno, mutta löytäisinkö näin Vienon lapsia, lapsenlapsia tai lapsenlapsenlapsia?


Tämän kuvan takana lukee; Juho Kinnunen Korpiselkä


Tässä kuvassa Juho seisoo taaempana ja takana teksti; Juho Kinnunen Käkisalmi.
Tästä kuvasta huomaan miten paljon mummoni olikaan isänsä näköinen.

Kuka oli Juho? Missä hän syntyi? Koska kuoli? Ketkä olivat hänen vanhempansa? Montako lasta hänellä oli?  Monen monta kysymystä vastauksia vailla?

*****

Ettei nyt menisi ihan koko päivitys niin laitetaan vähän kakkua vielä...

Nuoremman neitosen nimipäivillä on yleensä syöty mansikkakakkua, mutta nytpäs mansikkasesonki hujahti ohi ja kakkuun päätyi mustikat!

Mustikka-valkosuklaakakku

¨
Peruskakkupohjan kostutin spritella. Väliin vaahdotin kermaa, jonka päälle ripottelin levyllisen rouhittua valkosuklaata sekä kokonaisia tuoreita mustikoita. Kuorrutteeksi päälle vaniljarahkaa sekä runsaasti mustikoita, reunoille pursotin kuohukermaa. Tuli muuten hyvä ja raikas kakku, eikä ainakaan liian makea! Suosittelen!

Maistuvaa kesän jatkoa.. yritän parantaa tapani ja päivittää blogiani elokuussa ahkerampaan... nyt aloitin viimein 10 päivän lomani, jonka koen ansainneeni sanokoot ilkeät ihmiset mitä muuta vaan ;)

5 kommenttia:

 1. Tanja, tuohon ensimmäiseen kysymykseen en voi auttaa sinua!

  Tuo kakku on ihana ja kaunis, kelpaa sitä syödä silmilläänkin:))

  Oikein hyvää viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili-mummo!

   Oikein mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Oi mikä fantastinen kakku, mustikkaa olemme poimineet 100 litraa ja metsään vielä jäi, tuon mustikka kakun teen varmasti vielä tänä kesänä.Mainitsit läskelän ja ruskealan, olen käynyt siellä pari kertaa, eli iso vanhempasi ovat olleet karjalaisia, ja sukujuuria on siellä, ehkä tietoa löytyy sieltä venäjän karjalasta, olen nähnyt telkkarissa kuinka joku etsi juuriaan karjalasta ja löysi tietojaan sieltä missä pidetään luetteloa ihmisistä,mutta luulen että on hankalaa,pitäisi olla tulkki mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepita!
   Kyllähän meidän suvussamme on paljon karjalaisia. Läskelä, Ruskeala, Korpiselkä ja Soanlahti mainitaan usean kohdalla.
   Jotain tästä henkilöstä nimeltään Jussi Kinnunenkin on jo selvinnyt. Mummoni sisar Vieno on muuten asunut 50-60-luvulla Asemalla! Hänen lapsiaan tai lapsenlapsiaan en ole vielä yhyttänyt, mutta työnalla etsintä on koko ajan.

   Oikein mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 3. Niin sieltä Käkisalmen historian arkistoista saattais löytyä jotain.

  VastaaPoista