sunnuntai 11. elokuuta 2013

Greetings from Greece

Terveisiä aurinkoiselta ja helteiseltä Kos'in saarelta!

Rakentaja rakas totesi vuosi sitten Rodoksella; "ota nyt täältä mukaan mitä tarvitset, ensi kesänä vaihdetaan saarta". Niinpä jo helmikuun lopulta asti oli selvää, että heinäkuun 26. lennetään juhlimaan rakentaja rakkaan 40. syntymäpäivää Kosin saarelle Egeanmeren rannalle. Saarelle jossa Hippokrates nykylääketieteen oppi-isä syntyi. Olemme lyhyen lomamme ansainneet sanokoot ilkeät ihmiset mitä tahansa!

Nälkä on kasvanut syödessä ja lomasta haluaa nauttia täysin, niinpä päätimme satsata hotelliin hieman edellisiä reissuja enemmän. Rannalla sijaitseva, vain yli 17-vuotiaita majoittava OCEANIS BEACH & SPA RESORT hurmasi kuvillaan ja kehuillaan.. eikä turhaan.

Tervetuloa Paratiisilomalle, kohteessa lämmintä päivisin liki 40, öisin pudottiin alle kolmenkymmenen. Onneksi meri tarjosi vilvoittavaa tuulta.

Oceanis Beach & Spa Resort aallon murtajalta kuvattuna.

Neljä plus- tähteä saanut hotelli, osoittautui aivan kehujensa veroiseksi, tässä hotellissa palvelu pelasi ja huoneet osoittautuivat aivan kuvien kaltaisiksi. Matkalaukkujakaan ei tarvinnut itse huoneeseen kantaa. Hotelli on all inclusive, joten hintaan kuului ruokien ja juomien lisäksi allaspyyhkeet, iltaohjelmat, rantatuolit sekä varjot.
Voi luoja, sitä ruuan määrää! Kuvitelkaa Ruotsinlaivan buffa ja kertokaa se kahdella tai kolmella... paikka on ihan paratiisi ja siellä on kaikki mitä lomalla saattaa tarvita. Helposti olisi viihtynyt toisen viikon, eikä olisi edes tarvinnut poistua hotellin porttien toiselle puolen.

Myöpä oltiinkin reippaita! Ihan kolmesti poistuttiin hotellilta...

Kos'in kaupunkiin on Psalidista matkaa n. 5km, kuljettiin matkaa niin kävellen kun paikallisbussillakin, enpä ole yhtä hurjassa bussikyydissä vielä ennen ollut! renkaat vaan ujelsi kun jorgos paineli urku auki pysäkiltä toiselle.

Täydellinen turistipaikkahan, se kaupunki on.Tavernoja, baareja, hotelleja ja kauppoja vieri-vieressä.

Löytyihän sieltä onneksi palanen historiaakin 
The Fortress of Kos- Kosin linnoitus
Rakennettu n.1400-luvulla.
Huikean iso linnoitus, joka on varmasti ollut loistokas pylväineen ja kaarineen. Vähän suomalaista turistia ihmetytti, että alueella sai liikkua ihan vapaasti, eikä kaiteita tai turva-aitoja tässä kohteessa tunnettu.


vanhaa rakennustaidetta etualalla.. uudempaa takana.


koukeroita ja koristeita


hetki piti istua ampumaaukossa aurinkoa piilossa..


ammusvarasto


tykit on päässy pikkusen ruostumaan..
Heti linnoituksen ulkopuolelle oli pistetty parkkiin tämmönen, Suomessa rakennettu ihme italialaisille. Näytti herättävän ihmetystä monissa turisteissa ja sitä kuvattiin ahkeraan. Myöhemmin illalla se lipui juhlavalaistuksessaan etelää kohden...

Vaikka Kosilla pääsi muuten kiipeilemään ja tutustumaan läheltäkin historiaallisiin paikkoihin, niin yksi oli suojattu rautahäkillä...


...Nimittäin puu, jonka juurelta Hippokrates oli oppejaan jaellut.

Apollo-matkojen opas kehui kovasti 40min matkan päässä olevaa Bodrumin satamakaupunkia. Lupasivat, että se on niin paljon hienompi paikka kun Marmaris, oikea Turkin ylpeys. Noh vaikka olin vannonut, etten enää koskaan Turkkiin mene, niin kuinkas ollaan löysimme itsemme Bodrumiin menevästä katamaraanista.


Olihan siellä kameleita..


tuulimyllyjä Mykistäviä historialllisia rakennelmia ja ehkä maailman parhaimmat lampaasta ja naudanlihasta tehdyt pita kebabit, mutta silti Turkki on Turkki ja eikä taivu miun mukaan, joten kolmatta kerta tuskin tulee.

Oceanis Beach & Spa Resort sekä Kos hurmasi miut täysin, voisin lähteä uudelleen ihan koska vaan. Puhukoot kuvat puolestaan;

Jos aamulla huoneesta poistuessasi laitoit oveen lapun "Make up my room please" saatoit huoneeseen palatessasi löytää vaikkapa


joutsenen..


norsun


tai vaikkapa tämmösen mimmin.
Hyvä ruoka parempi mieliPrinsessa-vuode? Ehdotin jo rakentaja rakkaalle, et ens kesänä vois tehdä tämmösen meijän pihalle ;)viimeinen hetki ennen pimeyttä


vaikken drinkeistä erityisemmin välitä, niin tässä minä ja ystäväni margarita
ja tässä Hawaji blue kaksoset, ai kumpi oli parempaa? vaikea sanoa..altaalta illan pimeydessä.

Minä rakastan näitä iltojani kanssas sun
kun hetken päässä aamu odottaa.
ja me nauramme ja silmiämme pyyhimme
helppo huominen on unohtaa.Toukokuussa 2014 meillä on takana 20-vuotta avioliittoa, ehkä palaamme juhlimaan sitä ensi kesänä tänne samaan paikkaan tai etsimme vastaavanlaisen paratiisin joltain muulta pieneltä saarelta..


4 kommenttia:

 1. Paljon onnea rakkaallesi, Tanja, ja avioliitollesi samoin:)

  Noin menetelleen avioliittosi kestää vähitään vielä 40 vuotta:D

  Ihania päiviä 40 asteen helteessä olisi mummolle liikaa!

  Suloista jatkoa arkeenne ja juhlaanne, kiitos ihanasta postauksesta, Tanja♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos Aili-mummo sanoistasi jälleen kerran :)
  Meidän avioliiton ei pitänyt kestää puolta vuotta pidempään kylän puheiden mukaan :D joten ollaan nyt kiusallaan ;)

  Mie kyllä nautin tuosta lämmöstä <3 sitä on ihana muistella tammikuisena paukkupakkaspäivänä.

  Oikein mukavaa loppuviikkoa Sinulle.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut teille avioliitto vuosistanne.! ja hyvää jatkoa edelleenkin, historiallisessa paikassa olette käyneet nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kos oli vallan mukava paikka voisin lähteä uudelleenkin, näkemistä riittää.

   Poista