tiistai 13. elokuuta 2013

Ihan pihalla

Huh, mikä kesä jälleen kerran. Tekemistä on piisannut enemmän kun omiksi tarpeiksi. Kevään suunnitelmista osa on toteutunut, osa jäänyt suunnittelu asteelle ja osa muuttunut lennossa kesken töiden.

Tuleville kesille siirtyi;
*kasvihuone
*pistoaita
*lipputanko

Toteutettua saatiin mm.;
*kaiteet parvekkeelle ja kuistille
*kuisti pääsisäänkäynnin yhteyteen
*sireeniaita
*keijuangervot
*kaksi isoa perenna/pensaspenkkiä
*pihakivet
*patio grillaukseen ja auringonottoon
*juhannusruusut
*vesiaihe

Kiviä on kärrätty taas ihan kiitettävä määrä ja taimien kastelu tämmöisenä kuivana kesänä on oma rupinsa sekin. Kippasin keväällä lintulaudan alapuolelta haravoimani roippeet saunan taakse ja hämmästys oli aikamoinen, kun huomasin siellä vast'ikään parimetrisiä auringonkukkia. Koettapa kasvattamalla kasvattaa, niin ei varmasti onnistu!

Kasvimaahan iski tuholaiset, joten nauris ja lanttusato jäi unelmaksi tänä kesänä. Porkkanaa, sipulia, hernettä ja kurkkua sieltä jonkin verran löytyy perunan lisäksi. Peruna sadosta tuli ihan kohtuullinen ja Annabelle-lajike osotautui ihan verrattomaksi kesäperunaksi. Valkoisena kukkamerenä loistaneet omenapuut notkuvat hellekesästä huolimatta omenien painosta. Ylläripylläri, että seuraavan kerran julkaisen teille herkullisten omenamuffinssien ohjeen.

Kurkaataan lopuksi vielä pihalle:


Semmonen siitä nyt tuli. Sisäänkäynnin kuisti muuttui piirrustuksista jonkin verran ja meidän mielestä parempaan suuntaan. Yläkerran parvekkeesta tuli tilava ja siellä olisi mukava seurata laskevaa aurinkoa, jos vaan joskus ehtisi..

Pihakivet ovat Lakan Betonin antiikkikiveä (harmaa) sekä mukulakiveä (musta). Keskellä musta kaarresarja.


Tässä viimeisin tekele. Heinäseipäiden kohtaan istutan keväällä riippapihlajan ja juurelle kuunliljaa. Keijuangervojen sekaan vielä tänä syksynä syyshortensiaa. Etukulmassa pulputtaa Huvila ja Huussi- ohjelmasta varastettu idea "kivisuihkulähteestä".


Pumpun johdon piilotan vielä vähän paremmin, kunhan saadaan sähköt toimimaan tähän istutusryhmään.


Kukkaloistoa saunan takaa.


Julkisivu elokuussa 2013

Koht'sillään leivotaan ja sitä odotellessa toivottelen Sinulle mukavaa viikon jatkoa !

4 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää! Millanen tuo kivisuihkulähde on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Se on ihan simppeli viritelmä, sorasta muotoiltu kuoppa jonka pohjalle levitettiin allasmuovi ja ladottiin päälle pestyjä kiviä.
   H&H ohjemassa tekivät samalla tyylillä mut muoviseen altaaseen, meijän puutarhamyymälässä ei ollu enää kun 600 l allas, joten se olis ollu tuohon turhan iso. Päädyin siis tuohon ratkaisuun.

   Poista
 2. Upea pihasi, kelpaa sitä esitellä:)
  Onnittelut onnistuneesta toteutuksesta, Tanja!

  VastaaPoista