sunnuntai 18. elokuuta 2013

Voihan viini...

Muistattekos kun keväällä aloittelin viininviljelijän uraani? Tässä on se mistä lähdettiin liikkeelle huhtikuun lopussa.


Yllätyin itsekkin kesän mittaan hurjasta kasvuvauhdista, sillä tämmöinen roikale viini on nyt elokuun puolessa välin.


Kotimaisia viinirypäleitäkin ollaan päästy maistelemaan, sillä köynnökseen ilmestyi kolme tertullista rypäleitä, eikä edes mitään pieniä vaan ihan hyvänkokoisia ja makuisia rypäleitä. Kypsyvät eriaikaan, joten ollaan napsittu niitä aina silloin tällöin.


Hieman jännittää nyt, että osaanko leikata rypäleen oikein ja mahtaako se talvehtia tuossa ruukussa lasiverannalla jos peittelen sen pakkaspeitteellä, vai pitäskö se viedä ulos ja antaa peittyä hankeen?

Sen verran syksyä on jo ilmassa, että anopinkielen ja lohikäärmepuun kannoin verannalta sisälle ja takassakin ensimmäiset valkeat jo poltettu. Himppusen jännää aina se ensimmäinen kerta tuossa uuninlämmityksessäkin; jotta tuleeko lämmityksestä savustusta! Ei tullut! mainos piti kerrankin paikkansa, meillä on nimittäin "sillä schiedelit". 

Vaikka sitä kesää niin kovasti hehkutetaankin ja ihana vuodenaikahan se onkin, niin tykkään mie tästä lähestyvästä syksystä. Siitä kun saapi pistää villasukat jalkaan, takkaan tulet ja sytyttää muutaman kynttilän. Siitä kun ulkona tuoksuu sateelle ja tuuli käy pohjoisesta. Kesän pihatyöt kun saapi taputeltua kasaan niin voikin siirtyä sisustamaan sisällä...Mitähän uutta kivaa sitä keksiskään? Rakentaja rakas ei ainakaan vielä ole lämmennyt miun ajatukselle seinäpintojen uudistukseen ;)  ehkä mie ennen ens kevättä oon sen pehmittäny!


Oikein mukavaa elokuista viikkoa teille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti