torstai 26. syyskuuta 2013

Syksy

Hrrr.. Nyt se tuli, ihan nurkan takaa ja ilman mitään ennakkovaroitusta. Syksy! Keskiviikkoaamuna mittari näytti yhtä plus astetta ja taivaalta viskeli valkoista. Eihän se maahan asti ehtinyt.. onneksi.

Villasukat jalassa voi lasikuistilla vielä fiilistellä hämärtyviä iltoja kynttilänvalossa.


Tomaatit vetelee viimeisiään, ensi kesänä näitä kasvatellaankin sitten kasvihuoneessa, eikä verannalla.


Pelargonit ne jaksaa vaan kukkia, mahdottoman helppoja ja uskollisia kesäkukkijoita.


"Linnunpelätin" pääsee ihan kohta ansaitulle vuosilomalle ;)


Verannalle on tullut jo syys, loputon yön hämäryys, vain hongat huokaillessaan suojavat kukkia maan..Vähän erilainen käsilaukku?  sopivasti rautaa ja ruostetta.Mie kyllä tykkään syksystä, ensimmäisistä aamuista jolloin ruoho rapsaa kengän alla ja hengitys muuttuu höyryksi. Aamuja jolloin usva nousee metsistä ja aurinko saa kuuran näyttämään timanteilta.
  Vaihtaisin heti nämä sateiset tuuliset koleat aamut niihin.

Vaahtera on jo punastunut, mutta sen runkoa vasten kasvava villiviini pitäytyy vielä vihreässä värityksessä. Viikonloppuna keräsin viimeiset omenat ja avomaankurkut, sato oli huikea ja molempia on syöty ihan kyllästymiseen asti. Porkkana sadosta ison osan verotti MYYRÄ, hitsit että syletti nostella puoliks jyrsittyjä porkkanoita! Eikä hyvin tarvitse perunasadollakaan kehuskella, sen verran komeat käytävät on maanalla kaiveltu! Ei noita loukuttamaankaan kehtaisi alkaa, mutta mitenpä ne muuten saisi pysymään poissa?


Ensi tiistaina eletäänkin muuten jo lokakuuta ja se meinaa taas uutta vaihetta tähän elämän menoon, sitä odotellessa toivottelen Oikein mukavaa viikonvaihdetta!

4 kommenttia:

 1. Uusi lukija ilmoittautuu :D
  Kauniita ja tunnelmallisia syyskuvia olet ottanut. Syksykin on kaunista aikaa, vaikka kevään lapsena syksyä hieman karsastankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eeva, Olet sydämellisesti tervetullut lukemaan blogiani :)
   Mie olen kans kevään lapsi, mutta tykkään kaikista vuodenajoista.. syksystäkin. Kylmyys ja koleus vaatii vaan oikean pukeutumisen :D

   Poista
 2. Hämäristä kuvista huokuu se syksyn koleus, vaikka sisällä olisikin lämmintä, kaunis tuo usva kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pepita :)
   Parina yönä mittari on laskenut jo miinuksen puolelle, joten koleutta on riittänyt. Onneksi on takka <3

   Poista