keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pikkuruinen silitysrauta

Tulin huomanneeksi, että vanhat romulaatikot ovat itseasiassa aarrelaareja, vai mitä olette mieltä tästä löydöstäni.Vanha, suloinen ja pieni silitysrauta! Nämä on niitä malleja, joita lämmitettiin hellan rinkilällä... vai oliko?


Onkohan tämä rauta oikeasti ollut käytössä vai onko se valmistettu äidin pikkuapulaisen leikkeihin?
Mies muistaa, että heillä tätä käytettiin suksivoiteen lämmittämiseen, tuskin tämä siihen nyt kuitenkaan on valmistettu.

Oli miten oli, putsauksen jälkeen se päätyi kodinhoitohuoneen hyllylle mm. isomman maalatun lajitoverinsa sekä keväällä rompepäiviltä ostamani pyykkilaudan seuraan. Pyykkilaudan myynyt nainen kehui sen olevan parempaa saippuatelineellistä mallia. Totesin, ettei sillä koristekäytössä ole juurikaan merkitystä, mutta kiitos tiedosta kuitenkin! PYYKKILAUTA KORISTEKÄYTTÖÖN, sehän on ruma kuin mikä! oli huvittunut huudahdus myyjän suusta. Miusta pyykkilauta kaunis ja nostalginen esine ja aina sitä katsoessani muistan kiittää nykyteknologiaa ja ihanaa pyykinpesukonettani <3

Syksyistä keskiviikkoa teille kaikille! Yritän olla loppuviikolla oikein reipas ja leipoa jotakin. Kun vaan keksisin että mitä?


4 kommenttia:

 1. Ei noita oikein voi koristeeksi sanoa, mutta asiansa ovat ajaneet:)
  Ei ainakaan hiiliä ole noin pieneen rautaan mahtunut, varmaan hellalla se on lämmitetty.
  Olen nähnyt pyykkilautaa käytettävän jonkinlaisena soittimena, joten monipuolinen kapine se on:D
  Mukavaa viikkoa sinulle, Tanja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tuohon hiiliä mistään saisi sisälle laitettuakaan :) Kyllä miekin oon nähny pyykkilautaa käytettävän soittimena, joten varsinainen monitoimi"kone". Pyykkilautoja roudattiin 10-15-vuotta sitten roskalavoille urakalla ja nyt jos jostain bongaa vanhan sillä on hintaa helposti 35e. Mie sain tuon rompepäiviltä 10e:lla! Enkä ees tinkiny :D
   Mukavaa viikkoa myös siule Aili Mummo!

   Poista
  2. Minä muistan kun äitini pesi pyykkilaudalla meidän vaatteita, se aika oli silloin kun asuimme siellä oravaarassa, ei meillä ollut sähköjäkään, saunakin oli savusauna, nyt en enää löytäis tuota asuin paikkaa.tänä kesänä toin sieltä karjalasta itselleni myös pyykkilaudan, se on lattia nurkassa koristeena,äitini ei halunut edes nähdä sitä, niin tarpeekseen siitä aikoinaan sai.Mulle pyykkilauta oli ilmainen, muistan tuollaisen raudankin.

   Poista
  3. Etkö löydä Oravaaraan? vai sitä teidän asuinpaikkaa? Muistatko mikä se mahtoi olla nimeltään, voin yrittää etsiä jos tahdot?

   Poista