keskiviikko 13. marraskuuta 2013

DIY- valaisin ja parit kaakut...

DIY- do it youself

Harvoinhan sitä siellä tarvitaan, mutta silti; pikkukammarista puuttui pöytävalaisin, vaikka siellä onkin kynttilä yöpöydän virkaa tekevän vanhan radion päällä, niin valaisin olisi huomattavasti käytännöllisempi.
Kun ei kerta semmosta sopivaa valaisinta vastaan, näistä maalaismarketeista kävellyt, niin päätin tuunata sellaisen ite.

Homma alkoi tämmösestä tyttöjen vanhasta pöytälampusta, joka jo aika tovin oli aitan hyllyllä pölyttyny.


Sydänkuosinen muovivarjostin irtos kätevästi pyörittelemällä nuo mutterit irti. Kaapin kätköistä löysin ylijäämätapettia, josta leikkasin tuota muovia mallina käyttäen uuden varjostimen. Parsinneulalla tökittelin tapettiin reikiä ja kuumaliimalla kasasin sen tuommoseks kapenevaks lieriöks. Mutterit paikalleen ja tadaa lamppu on puoli valmis.


Sitten vaan höyhenpussi esille ja liimausurakka alkakoon. Parin poltetun sormen pään ja useamman höyhen jälkeen lamppu näyttää tälle


Jouluna tämän voi naamioida kuuseksi lisäämällä blingblingiä, muuna aikana se toistaa pikkukammarin kattovalaisimen höyhenmaailmaa. Halpaa ja helppoa tuunausta. Paloturvallisuus syistä vaihdoin tähän led-lampun.


Pikkukammarista on uhkaavasti tullut pelastettavien tavaroiden loppusijoituspaikka, kuten nyt esimerkiksi tuo pikkuinen seinähylly. Se makasi surkeana romahtamispisteessä olevan aitan lattialla. Mie sen pannuhuoneessa kuivattelen, putsasin ja lopulta uudella maalikerroksella henkiin herättelin. Siinä se saap eläkepäiviään vietellä kotikutonen kakskytlukulainen.


Samasta paikasta mie pelastin tämän pöytävanhuksen, yllään tällä oli paaaaaksu kerros turkoosia maalia ja kittiä ja sinistä maalia ja ruskeeta petsiä ja ja... se oli edelleen kovaa puuta ilman lahovaurioita, joten reilut 16h rapsuttelua, hiomista, maalausta ja se on valmis! Siinä se saap nyt patsastella paraatipaikalla tämäkin vanhus <3
Laitetaan lopuksi vielä pari valokuvaa lisää, sillä ihanat isäthän viettivät päiväänsä sunnuntaina.

Meillä tietenkin jo aamupalalla nautittiin perinteisestä vadelmakakkua. Ulkokuori kakulla oli kaikkea muuta kun perinteinen, vai mitäs olette mieltä?Rakentaja rakkaan lemppari tv-sarjan innoittamana; aivokasassa silmämunia pitelevä zombien käsi.

Isälleni en tohtinut ihan yhtä kaameaa kakkua viedä vaan vadelma-daim-mascarpone-kakkun päällä uiskenteli sokerimassasta tehty kala.


Marraskuun puoliväli lähenee uhkaavasti! Jokohan sitlä kohta uskaltaisin joulukoristekaapin ovea raottaa...1 kommentti: