sunnuntai 18. elokuuta 2013

Voihan viini...

Muistattekos kun keväällä aloittelin viininviljelijän uraani? Tässä on se mistä lähdettiin liikkeelle huhtikuun lopussa.


Yllätyin itsekkin kesän mittaan hurjasta kasvuvauhdista, sillä tämmöinen roikale viini on nyt elokuun puolessa välin.


Kotimaisia viinirypäleitäkin ollaan päästy maistelemaan, sillä köynnökseen ilmestyi kolme tertullista rypäleitä, eikä edes mitään pieniä vaan ihan hyvänkokoisia ja makuisia rypäleitä. Kypsyvät eriaikaan, joten ollaan napsittu niitä aina silloin tällöin.


Hieman jännittää nyt, että osaanko leikata rypäleen oikein ja mahtaako se talvehtia tuossa ruukussa lasiverannalla jos peittelen sen pakkaspeitteellä, vai pitäskö se viedä ulos ja antaa peittyä hankeen?

Sen verran syksyä on jo ilmassa, että anopinkielen ja lohikäärmepuun kannoin verannalta sisälle ja takassakin ensimmäiset valkeat jo poltettu. Himppusen jännää aina se ensimmäinen kerta tuossa uuninlämmityksessäkin; jotta tuleeko lämmityksestä savustusta! Ei tullut! mainos piti kerrankin paikkansa, meillä on nimittäin "sillä schiedelit". 

Vaikka sitä kesää niin kovasti hehkutetaankin ja ihana vuodenaikahan se onkin, niin tykkään mie tästä lähestyvästä syksystä. Siitä kun saapi pistää villasukat jalkaan, takkaan tulet ja sytyttää muutaman kynttilän. Siitä kun ulkona tuoksuu sateelle ja tuuli käy pohjoisesta. Kesän pihatyöt kun saapi taputeltua kasaan niin voikin siirtyä sisustamaan sisällä...



Mitähän uutta kivaa sitä keksiskään? Rakentaja rakas ei ainakaan vielä ole lämmennyt miun ajatukselle seinäpintojen uudistukseen ;)  ehkä mie ennen ens kevättä oon sen pehmittäny!


Oikein mukavaa elokuista viikkoa teille! 






keskiviikko 14. elokuuta 2013

Omenamuffinssit



Leivotaas välillä!




Valkoiseen kukkamereen keväällä peittyneet oksat notkuvat nyt omenien painosta, joten päädyin testaamaan miten omena toimii muffinsseissa. Tuli sen verran hyviä, että päätin jakaa reseptin teidän kanssanne.






Omenamuffinssit
12 isoa

2½ dl    sokeria
200 g    voita
2           kananmunaa
6 dl       vehnäjauhoja
2 tl        leivinjauhetta
1 tl        vaniljasokeria
1 tl        kanelia
2 dl       maitoa
130g     Pandan Kinuski-muru maitosuklaata rouhittuna
0,5 l      omenaa pieninä kuutioita

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää joukkoon vuorotellen maidon kanssa.
Pyöräytä lopuksi sekaan suklaa sekä omenat.

Paista n.200 astetta ja 18 min. Maistuu hyvälle sellaisenaan, vaniljajäätelön kanssa taivaalliselle!



Mitäs omenaista herkkua sitten leivottas?





tiistai 13. elokuuta 2013

Ihan pihalla

Huh, mikä kesä jälleen kerran. Tekemistä on piisannut enemmän kun omiksi tarpeiksi. Kevään suunnitelmista osa on toteutunut, osa jäänyt suunnittelu asteelle ja osa muuttunut lennossa kesken töiden.

Tuleville kesille siirtyi;
*kasvihuone
*pistoaita
*lipputanko

Toteutettua saatiin mm.;
*kaiteet parvekkeelle ja kuistille
*kuisti pääsisäänkäynnin yhteyteen
*sireeniaita
*keijuangervot
*kaksi isoa perenna/pensaspenkkiä
*pihakivet
*patio grillaukseen ja auringonottoon
*juhannusruusut
*vesiaihe

Kiviä on kärrätty taas ihan kiitettävä määrä ja taimien kastelu tämmöisenä kuivana kesänä on oma rupinsa sekin. Kippasin keväällä lintulaudan alapuolelta haravoimani roippeet saunan taakse ja hämmästys oli aikamoinen, kun huomasin siellä vast'ikään parimetrisiä auringonkukkia. Koettapa kasvattamalla kasvattaa, niin ei varmasti onnistu!

Kasvimaahan iski tuholaiset, joten nauris ja lanttusato jäi unelmaksi tänä kesänä. Porkkanaa, sipulia, hernettä ja kurkkua sieltä jonkin verran löytyy perunan lisäksi. Peruna sadosta tuli ihan kohtuullinen ja Annabelle-lajike osotautui ihan verrattomaksi kesäperunaksi. Valkoisena kukkamerenä loistaneet omenapuut notkuvat hellekesästä huolimatta omenien painosta. Ylläripylläri, että seuraavan kerran julkaisen teille herkullisten omenamuffinssien ohjeen.

Kurkaataan lopuksi vielä pihalle:


Semmonen siitä nyt tuli. Sisäänkäynnin kuisti muuttui piirrustuksista jonkin verran ja meidän mielestä parempaan suuntaan. Yläkerran parvekkeesta tuli tilava ja siellä olisi mukava seurata laskevaa aurinkoa, jos vaan joskus ehtisi..

Pihakivet ovat Lakan Betonin antiikkikiveä (harmaa) sekä mukulakiveä (musta). Keskellä musta kaarresarja.


Tässä viimeisin tekele. Heinäseipäiden kohtaan istutan keväällä riippapihlajan ja juurelle kuunliljaa. Keijuangervojen sekaan vielä tänä syksynä syyshortensiaa. Etukulmassa pulputtaa Huvila ja Huussi- ohjelmasta varastettu idea "kivisuihkulähteestä".


Pumpun johdon piilotan vielä vähän paremmin, kunhan saadaan sähköt toimimaan tähän istutusryhmään.


Kukkaloistoa saunan takaa.


Julkisivu elokuussa 2013

Koht'sillään leivotaan ja sitä odotellessa toivottelen Sinulle mukavaa viikon jatkoa !





sunnuntai 11. elokuuta 2013

Greetings from Greece

Terveisiä aurinkoiselta ja helteiseltä Kos'in saarelta!

Rakentaja rakas totesi vuosi sitten Rodoksella; "ota nyt täältä mukaan mitä tarvitset, ensi kesänä vaihdetaan saarta". Niinpä jo helmikuun lopulta asti oli selvää, että heinäkuun 26. lennetään juhlimaan rakentaja rakkaan 40. syntymäpäivää Kosin saarelle Egeanmeren rannalle. Saarelle jossa Hippokrates nykylääketieteen oppi-isä syntyi. Olemme lyhyen lomamme ansainneet sanokoot ilkeät ihmiset mitä tahansa!

Nälkä on kasvanut syödessä ja lomasta haluaa nauttia täysin, niinpä päätimme satsata hotelliin hieman edellisiä reissuja enemmän. Rannalla sijaitseva, vain yli 17-vuotiaita majoittava OCEANIS BEACH & SPA RESORT hurmasi kuvillaan ja kehuillaan.. eikä turhaan.

Tervetuloa Paratiisilomalle, kohteessa lämmintä päivisin liki 40, öisin pudottiin alle kolmenkymmenen. Onneksi meri tarjosi vilvoittavaa tuulta.

Oceanis Beach & Spa Resort aallon murtajalta kuvattuna.

Neljä plus- tähteä saanut hotelli, osoittautui aivan kehujensa veroiseksi, tässä hotellissa palvelu pelasi ja huoneet osoittautuivat aivan kuvien kaltaisiksi. Matkalaukkujakaan ei tarvinnut itse huoneeseen kantaa. Hotelli on all inclusive, joten hintaan kuului ruokien ja juomien lisäksi allaspyyhkeet, iltaohjelmat, rantatuolit sekä varjot.
Voi luoja, sitä ruuan määrää! Kuvitelkaa Ruotsinlaivan buffa ja kertokaa se kahdella tai kolmella... paikka on ihan paratiisi ja siellä on kaikki mitä lomalla saattaa tarvita. Helposti olisi viihtynyt toisen viikon, eikä olisi edes tarvinnut poistua hotellin porttien toiselle puolen.

Myöpä oltiinkin reippaita! Ihan kolmesti poistuttiin hotellilta...

Kos'in kaupunkiin on Psalidista matkaa n. 5km, kuljettiin matkaa niin kävellen kun paikallisbussillakin, enpä ole yhtä hurjassa bussikyydissä vielä ennen ollut! renkaat vaan ujelsi kun jorgos paineli urku auki pysäkiltä toiselle.

Täydellinen turistipaikkahan, se kaupunki on.Tavernoja, baareja, hotelleja ja kauppoja vieri-vieressä.

Löytyihän sieltä onneksi palanen historiaakin 
The Fortress of Kos- Kosin linnoitus
Rakennettu n.1400-luvulla.




Huikean iso linnoitus, joka on varmasti ollut loistokas pylväineen ja kaarineen. Vähän suomalaista turistia ihmetytti, että alueella sai liikkua ihan vapaasti, eikä kaiteita tai turva-aitoja tässä kohteessa tunnettu.


vanhaa rakennustaidetta etualalla.. uudempaa takana.


koukeroita ja koristeita


hetki piti istua ampumaaukossa aurinkoa piilossa..


ammusvarasto


tykit on päässy pikkusen ruostumaan..




Heti linnoituksen ulkopuolelle oli pistetty parkkiin tämmönen, Suomessa rakennettu ihme italialaisille. Näytti herättävän ihmetystä monissa turisteissa ja sitä kuvattiin ahkeraan. Myöhemmin illalla se lipui juhlavalaistuksessaan etelää kohden...

Vaikka Kosilla pääsi muuten kiipeilemään ja tutustumaan läheltäkin historiaallisiin paikkoihin, niin yksi oli suojattu rautahäkillä...


...Nimittäin puu, jonka juurelta Hippokrates oli oppejaan jaellut.

Apollo-matkojen opas kehui kovasti 40min matkan päässä olevaa Bodrumin satamakaupunkia. Lupasivat, että se on niin paljon hienompi paikka kun Marmaris, oikea Turkin ylpeys. Noh vaikka olin vannonut, etten enää koskaan Turkkiin mene, niin kuinkas ollaan löysimme itsemme Bodrumiin menevästä katamaraanista.


Olihan siellä kameleita..


tuulimyllyjä 



Mykistäviä historialllisia rakennelmia ja ehkä maailman parhaimmat lampaasta ja naudanlihasta tehdyt pita kebabit, mutta silti Turkki on Turkki ja eikä taivu miun mukaan, joten kolmatta kerta tuskin tulee.

Oceanis Beach & Spa Resort sekä Kos hurmasi miut täysin, voisin lähteä uudelleen ihan koska vaan. Puhukoot kuvat puolestaan;

Jos aamulla huoneesta poistuessasi laitoit oveen lapun "Make up my room please" saatoit huoneeseen palatessasi löytää vaikkapa


joutsenen..


norsun


tai vaikkapa tämmösen mimmin.




Hyvä ruoka parempi mieli



Prinsessa-vuode? Ehdotin jo rakentaja rakkaalle, et ens kesänä vois tehdä tämmösen meijän pihalle ;)



viimeinen hetki ennen pimeyttä


vaikken drinkeistä erityisemmin välitä, niin tässä minä ja ystäväni margarita




ja tässä Hawaji blue kaksoset, ai kumpi oli parempaa? vaikea sanoa..



altaalta illan pimeydessä.





Minä rakastan näitä iltojani kanssas sun
kun hetken päässä aamu odottaa.
ja me nauramme ja silmiämme pyyhimme
helppo huominen on unohtaa.



Toukokuussa 2014 meillä on takana 20-vuotta avioliittoa, ehkä palaamme juhlimaan sitä ensi kesänä tänne samaan paikkaan tai etsimme vastaavanlaisen paratiisin joltain muulta pieneltä saarelta..