maanantai 20. tammikuuta 2014

Punaista samettia, eli Red velvet-kakku

Jee! Talvi on vihdoin tullut Riikolaan! Vaikkei lunta olekkaan paljon, niin nyt on aurinkoa ja pakkastakin sen verran, ettei pitkiä aikoja ulkoilemaan pysty, mitäpä sitä sitten muuta kun uunin lämmitystä ja leivontaa.


Välillä mieli tekee kokeilla jotain uutta ja tämä miula oli vielä testaamatta. Samettisen pehmeä punainen "viettelys"

Red velvet- kakku (ohje; Kinuskikissa)




pohja:

3 dl      vehnäjauhoja
1½ dl   perunajauhoja
2 rkl     kaakaojauhetta
2 tl       leivinjauhetta
2 tl       vaniljasokeria
150 g   voita
3 dl      ruokosokeria
3          munaa
3 dl      piimää
1 rkl     valkoviinietikkaa
punaista elintarvikeväriä

Yhdistä kuiva-aineet keskenään. Vaahdota ruokosokeri ja voi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa huolellisesti.
Lisää piimää ja jauhoseosta vuorotellen. Sekoita joukkoon välissä valkoviinietikka ja elintarvikeväri.

Kaada taikina voideltuu ja jauhotettuun vuokaan jonka halk. 24cm. Paista uunin alatasolla n. 60min 200 astetta. Anna jäähtyä vuoassa jonkin aikaa ennen kumoamista. Anna kakun jäähtyä.

Valmista täyte:

225 g     suolatonta voita  (itse käytin ihan tavallista)
1½ dl     siirappia
1 dl        tomusokeria
200 g     tuorejuustoa

Vaahdota voita sähkövatkaimella. Lisää joukkoon siirappi ja tomusokeri. Vatkaa tuorejuusto huolellisesti seokseen.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjia maidolla ja täytä normaaliin tapaan. Itse käytin täytettä myös kuorruttamiseen. Näin ollen olisi ehkä kannattanut tehdä pikkuisen enemmän täytettä.

Miun kakku oli uunissa 5 min. liian pitkään. Pohjasta tuli aika tiivis ja pinnasta turhan ruskea, mutta tulipan testattua tämäkin.


Koko Suomi leipoo-ohjelman innoittamana miekin oon muuten testannut näitä kulttileivoksia, eli macaroneja. Kai näihin tuli sellanen pitsireuna mitä niihen haetaan, mutta eivätpä nuo miuta maullaan vakuuttaneet. Tiedän paljon parempiakin herkkuja.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti