tiistai 22. huhtikuuta 2014

Operaatio; olohuoneen tapettien vaihto

Tapettien vaihto ei yleensä ole mikään iso projekti ja mihin tahansa muuhun huoneeseen olisin ne itse saanut vaihdettua. Haasteen ja hidasteen tälle paperien vaihdolle on asettanut torpan olohuoneen korkeus. Liki pitäen kuuteen metriin kipuavat seinät vaativat kunnon telineet ja rohkean tapetoijan, eli rakentaja rakkaan töihin useammaksi toviksi.

Pari vuotta kestänyt pehmittely tuotti viimein tulosta ja rakentaja rakas antoi hiljaisen suostumuksensa tapettien vaihtoon. Aivan itsestään selvyys oli, että uudetkin tapetit ovat kotimaisen Sanduddin valmistamat. 

Eniten silmää miellyttävä, vaalea ja neutraali tapetti löytyi Rolleri 7 - mallistosta ja tapetointiin sopiva ajankohta varmistui pääsiäisen pitemmästä vapaasta. 

Pitkä oli pitkäperjantai kun 15 rullan projekti starttasi aamupäivällä klo 11 käyntiin.


Hakitelineet pystyssä, parketti suojattu.


Mitä isällä edellä, sitä poika perästä.
Uutta paperia seinään, parvekelaatikko toimittaa tapettikotelon virkaa ja toimi itseasiassa paremmin kun pahvinen versio. 


Telineitä hyväksi käyttäen piti pestä samalla myös ikkunat! Kyllä! Pelotti ihan älyttömästi. Piti muistaa hengittää, ettei pyörtynyt, pestä ikkunat vaikka jalat oli keitettyä makaroonia. Puhumaan en enää kyennyt ja siitäkös sohvalla tauko pitänyt rakentaja rakas jaksoi kuittailla!

Pitkäperjantaina työtä riitti lähes tauotta 10h ajan ja lauantaina rakentaja rakas oli jatkanut hommia heti aamusta, miun käydessä Agrin kassatätinä viiden tunnin verran. 

Lankalauantaina klo 21 olohuone oli valmis, matto lattialla ja tavarat paikoillaan. Sinisyys on vihdoin poissa ja olohuonee sointuu värimaailmaltaan täydellisesti muihin tiloihin. 

Olen niiiiin tyytyväinen kokonaisuuteen!
Koko huoneen henki muuttui kerralla, nyt se on sitä mitä sen halusinkin olevan. Vaaleaa ja vielä vaalempaa, mutta silti lämmin henkistä ja kotoisaa. Enkä ikinä jaksa olla ihastelematta sitä valtavaa valon määrää, joka tulvii tupaan ikkunoista. Torppa seisoo just nii oikealla paikalla ja se on viimein ihan täydellinen!

Minä onnellinen olen ja oloni hyväksi koen, 
tämä talo, tämä näkymä.
On ihmisen, elämälle tekemä!7 kommenttia:

 1. AIkamoinen operaatio, mutta lopputulos varmasti palkitsee.

  VastaaPoista
 2. Teidän olkkarista ei lopu ilmatila kesken..:)
  Paljon onnea ja iloa koko perheellenne, Tanja! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei lopu ei :D talossa pitää katto olla korkealla ja seinät leveällä ;)
   Kiitos Aili Mummo :)

   Poista
 3. Upea on lopputulos, mutta minua alkoi pyörryttää jo pelkkä kuvien katselu, uhhuhh! :) Respektiä siis kaikille teille, jotka noille telineille kiipesitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo pyörrytti kyllä miutakin tuolla telineillä keikkua. Vuosien saatossa oon vähän rohkaistunut, mutta silti korkealla sydän hakkaa hullunlailla ja jalat menee veteläks.. ei siihen totu millään.

   Poista
 4. Minuakin hirvitti että noin korkeat teidän huoneet ovatkin, mutta älyttömän kaunista, ja taas kesä oven edessä, talveahan ei ollutkaan, ainakaan täällä. Hyvää kesän odotusta !

  VastaaPoista