keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Alkukesä, yhtä juhlaa

On syntymäpäivää,on hääpäivää, on lakkiaisia, on taas syntymäpäivää, juhannusta ja rippijuhlaa... Koko alkukesä yhtä juhlaa, joten ei meinaa oikein millään ehtiä blogiin paneutua. Välillä on vielä töissäkin käytävä.



Esikoisemme Hetan lämminhenkistä Ylioppilasjuhlaa vietettiin runsaan vierasjoukon kera kotonamme Riikolassa. Useamman viikon esivalmistelut huipentuivat perjantain kakkushow'un, kun jääkaapit valloitti yhteensä 12 kakkua. 

Arvatkaa vaan tajusinko kuvata niistä ensimmäisenä koristeltua Mudcakea enempää!!!! Kyllä harmittaa!


Kahdestatoista kakusta kolme oli tämmöisiä vaaleanpunaisilla mascarpone/kermaruusuilla koristeltuja Mutakakkuja, jotka valmistin Fazerin sivuilta löytyvällä ohjeella.

Mutakakkujen lisäksi kakkukimarasta vastasi 4 hyydykekakkua sekä 5 vadelma-kermakakkua, joiden päälle askartelin sokerimassasta koristeet. Näitä jäi yksi käyttämättä, joten sain kuvankin napattua muistoksi


Makeiden kakkujen lisäksi vieraille tarjoiltiin perinteisiä karjalanpiirakoita (näitä leivottiin äitini ja tyttöjen kanssa 700 kappaletta!) munavoilla, pestopastasalaattia, vihersalaattia, savulohta sekä pikkuleipiä. Kaikki savulohia lukuunottamatta itsetehtyä. Savulohet rakentaja rakas kalasti Puruveden Savukalan myymälästä vakuumiin pakattuna.

Ihanat juhlat onnistuivat ihan täydellisesti (tai no ehkä valokuvia olisi voinut ottaa enemmän) ja samaan syssyyn juhlistimme vähän myös 20 vuotta täyttänyttä avioliittoamme. Huh sentään, mihin se aika katoaakaan. Ihana ystäväni Johanna oli meitä auttamassa ja tyttöjen kaveri Oona kävi nappaamassa taidokkaasti muutaman valokuvan. 20 vuotta vanha aviopari näyttää muuten tältä;


ja Ylioppilas vanhempineen


Onnea meidän ihana Heta <3 ja Lämmin kiitos kaikille mukana juhlineille, Teitte päivästämme ikimuistoisen.



Uhosin perjantaina, etten ihan heti Kitchen Aidiin koske, mutta kuinkas kävikään. Kasvimaan laidalla raparperi puskee sen verran komeaa vartta, että pakkohan niitä oli muutama napsasta ja pyöräyttää kesän ensimmäinen 




Raparperpiirakka

pellillinen

Pohja:
5          munaa
3½ dl   sokeria
vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi

225 g    sulatettua jäähtynyttä voita
3 dl       maitoa
8½ dl    vehnäjauhoja
3 tl        leivinjauhetta
4 tl        vaniljasokeria

lisää voisula, maito ja kuiva-aineet vuorotellen sokeri-munavaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina uunipellille ja esipaista n.12 min 190 astetta

1 l        raparperiä ohueksi siivutettuna
½ dl     vadelmahilloa
intiaanisokeria

Lisää raparperit esipaistetulle pohjalle ja ripottele päälle intiaanisokeria.
Pursota ja lusikoi hillo raidoiksi /silmiksi raparperien sekaan.

Paista vielä n. 15-17 min  190 astetta.






Ensi viikonloppuna onkin vuorossa juhlaherkkujen sulattelua, sillä tarkoituksemme on osallistua Tuusulassa Suviyön marssille matkana 40km. Pitäkäähän peukkuja, ettei miun muutaman viikkoa kiukunnut nilkka tee tepposia, vaan päästään marssimaan koko reitti maaliin asti.

Riikola hiljee taas toviksi, Toivon teille lämpimiä ja aurinkoisia kesäpäiviä ja tunnelmallisia iltoja <3

ps. Meijän nelijalkaiset kesänaapurit saapuivat aidan taakse tänään <3  IHANA KESÄ!





3 kommenttia:

  1. Onnea Onnea kaikille ja lämmintä ja kaunista kesää sinne riikolaan, nam tuo raparperipiirakka,vesi tuli ihan kielelle.

    VastaaPoista
  2. Onnea Hatalle ja teille, hänen vanhemmilleen!♥♥
    Upean tyttären olette kasvattaneet, eikä ihme, komeita ovat vanhemmatkin...
    Onnittelut 20v. avioliittonne johdosta myöskin ♥♥

    VastaaPoista