lauantai 27. syyskuuta 2014

Kaneliset omena-valkosuklaamuffinssit

Syksy on sen verran pitkällä, että omenapuiden sato alkaa vedellä viimeisiään. Vaikka toukokuussa rankkasade ja myrsky veikin suurimman osan omenapuiden kukista, tuottivat puut ihan mukavasti syöntiomenoita omaan käyttöön. Näistä punaposkista ollaankin sitten tehty erilaisia herkkuja.

Jostain syystä kaikki aijemmat versiot omena-muffinsseista ovat jääneet hieman pliisuiksi, omenaisen makunsa suhteen, mutta nyt! Nyt uskallan todeta, että tänään leipomani muffinssit alkavat olla jo miun suun mukaisia. Kokeilkaapas ja kertokaa mitä tykkäätte!




Kaneliset omena-valkosuklaamuffinssit

14 kpl

2 dl     sokeria
2         kananmunaa
4 dl     vehnäjauhoja
2 tl      leivinjauhetta
2 tl      vaniljasokeria
100 g  valkosuklaata rouhittuna
2 dl     omenamehua
100 g  voita sulatettuna

3 keskikoista omenaa
1 rkl kanelia
1 tl   kardemummaa
2 rkl sokeria

Raasta omenat karkeaksi raasteeksi ja mausta kanelilla, kardemummalla ja sokerilla.
Rouhi valkosuklaa veitsellä.
Vaahdota sokeri ja munat.
Lisää vuorotellen kuiva-aineita, voisulaa sekä omenamehua.
Sekota lopuksi taikinaan omenaraaste sekä valkosuklaarouhe ja kääntele varovasti tasaiseksi massaksi.

Jaa taikina vuokiin ja paista kiertoilmalla 190 asteisessa uunissa noin 19min.






Näiden päälle vois tietenkin pursotella kermaa tai tarjota pehmeän vaniljajäätelön kera, mutta hyvää on pelkästäänkin.





Näiden syksyisten kuvien myötä toivottelen teille oikein mukavaa ja aurinkoista syyskuun viimeistä viikonvaihdetta.








2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä herkkuja! :)

    VastaaPoista
  2. Vesi tuli heti kielelle kun näin nuo muffinsit, kauniit kuvat kodistanne.

    VastaaPoista