torstai 11. joulukuuta 2014

Joulukuun herkkuja

Kakkua, pullaa, piirakaa, piparia, torttua.. mitä vielä? Joulukuussa voisi leipoa vaikka joka päivä, keksiä uusia jouluisia variaatioita vanhoista resepteistä.

Vuosi sitten jäi piparkakkutalot paistamatta, joten tänä vuonna haksahdin taas ja kolme pientä taloa tuli rakennettua. Nämä on ihan jotain muuta, kun se torpan pienoismalli toissa jouluna.







Tallin pikkujoulua vietettiin itsenäisyyspäivänä nyyttäri meiningillä. Testasin voiko juustokakkua tehdä hieman eri tavalla ja joo, onnistuu se näinkin eli;



Pohja: 


Paista mudcake syvällä uunipellillä n.7min. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.

Täyte: (Kinuskikissa ohjeesta määriä hieman muutellen)

200g  valkosuklaata
300g  maustamatonta tuorejuustoa
4 dl    vispikermaa
1 dl    sokeria
2 rkl   vettä
1 rkl   sitruunamehua
6        liivatelehteä

Mustikkaraidat:

3dl   mustikoita
1rkl  sitruunamehua
1rkl  vettä

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoittaen. Sekoita keskenään sulatettu suklaa, sokeri ja tuorejuusto, käytä tarvittaessa sähkövatkaimella. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. 
Kuumenna vesi ja sitruunanmehu kattilassa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne kuumennettuun nesteeseen. Anna jäähtyä hetki.

Lisää liivate-sitruunamehu-vesi seos suklaa-tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen. 
Sekoita lopuksi kerma varovasti nostellen ja kaada täyte mudcake pohjan päälle. Nosta kylmään hetkeksi.

Soseuta mustikat. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, kuumenna vesi kattilassa ja liota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita mustikat ja liivateneste huolellisesti keskenään ja kaada massa pursotin pussiin. Pursota raidoiksi juustokakun pintaan ja kuvioi halutessasi. Nosta vielä kakku kylmään n. 2-3 tunnin ajaksi. Leikkaa neliöiksi terävällä veitsellä. Kakku on parasta, kun annat sen lämmetä hieman ennen tarjoilua.

Mustikka-valkosuklaajuustokakun lisäksi leivoin vähän macaronseja, näissä täytteenä Valion kaneli-luumurahkaa sekä luumuhilloa.



Vielä ennen joulua meillä juhlitaan nuoremman neitin 18-vuotis synttäreitä, joten herkkujen leivonta jatkuu. Onneksi paketit on yhtä lukuunottamatta hankittu, joulukortit on jo postissa ja muut järjestelyt lutviutuvat omalla painollaan. Mites teillä muilla? Onko jouluressiä? Kiirettä? ja painetta?

Mie päätin suhtautua jouluun (ja koko elämään) kuten tää meijän Opri, näyttäen nätiltä ja ottaen lunkisti. <3


 Huomenna joulu on taas päivän lähempänä!



3 kommenttia:

  1. Voi nam, mitä leipomuksia!
    Tuo Fazerin ohje on kokeiltava.
    Rauhaisaa lauantain jatkoa täältä Oulusta.

    VastaaPoista
  2. Tanja, olet voittamaton leipurimestari, kiitos ohjeista;)

    ♥♥

    VastaaPoista
  3. Aina niin ihania herkkuja, vesi kielellä katselen.

    VastaaPoista