keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Jouluaattona 2014

24.12.2014 Riikolassa.

Ei riittänyt unta aattoaamuna puoli kahdeksaa pidemmälle, ei vaikka perinteistä poiketen en herännyt kinkun tuoksuun. Opri koira halusi aamupissille ja voi, voi mikä ihana fazerinsininen aamuhetki! Pakkaslumi narskui jalkojen alla ja puut rapsahtelivat pakkasen kourissa. Upea talviaamu ja virkistävä -17 asteen pakkanen. Ensimmäiset pikkulinnutkin olivat jo aamupalalla, joulukattauksella heille tarjotaan auringonkukansiemeniä, talimakkaraa, pähkinöitä ja kauralyhdettä.
Tuvassa kuusen kynttilöiden hohteessa, pistin perinteisen joulupuuron tulemaan. Talo on vielä täysin hiljainen, joten ehdin vielä hyvin kattamaan pöydän, voitelemaan piirakat ja sytyttämään muutaman kynttilän.,istumaan hetken kiikkustuolissa ja nauttimaan ikkunoiden takaa voimistuvasta valoilmiöstä, aatosta näyttää tulevan aurinkoinen pakkaspäivä...
6 kommenttia:

 1. Ihania joulukuvia, tunnelmaa ja puuhaa. Hyvää joulua teille Riikolaan ja kävimme ihailemassa seimeä 💝

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Oikein mukavaa alkanutta vuotta Sinulle!
   Seimellä pysähtyi tänäkin jouluna aika kivasti porukkaa. Onhan se kaunis valopilkku kylätienvarrella.

   Poista
 2. On siellä teillä kauniit talvi maisemat,ihan ikävä tulee sinne päin kun katselee kuviasi.Hyvää Vuotta 2015 Riikolaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pike, Kyllä lumiset maisemat ovat olleet tänä talvena ihan huikeat ja nyt tammikuussa meillä on lunta puolisen metriä!
   Mukavaa alkanutta vuotta Sinulle!

   Poista
 3. Kauniin, sinisen hetken olet saanut ikuistettua kuviisi! Me jatkamme lomailua täällä Pohjois- Norjan paukkupakkasissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä oli huikeat sävyt ilmassa koko joulun, kun piti kireää pakkasta. Taivas muuttui sinisestä vaaleansinisen kautta liilan vaaleanpunaiseksi päivän mittaan. Nyt tammikuussa on sitten ollut tasaisen harmaata.. samaa sävyä taivas ja maa. Oi, mie niin tahtosin tuonne Lappiin ja sinne Norjaankin. :)

   Poista