perjantai 21. maaliskuuta 2014

Papaija-valkosuklaamuffinssit

Aloha.. pakastin on tyhjätty marjoista viimeistä roppeellista myöten, joten oli pakko siirtyä säilyketölkki laatikolle. Sieltähän löytyi mm. kookosmaitoa sekä papaijaa. Seuraavan laatikon uumenista valkosuklaata ja kookoshiutaleita ja tadaaa.. Tanjan soveltavassa kyökissä syntyivät;




Papaija-valkosuklaamuffinssit

n.16 kpl

2 dl     sokeria
2         kananmunaa
4 dl     vehnäjauhoja
2 tl      leivinjauhetta
2 tl      vaniljasokeria
130 g  valkosuklaata rouhittuna
2 dl     kookosmaitoa
½ dl    kookoshiutaleita
100 g  voita sulatettuna
425g   papaijaa (säilykkeenä, sokeriliemessä) pieneksi kuutioituna

Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään.
Lisää kuiva-aineet, kookosmaito sekä voisula vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Lisää lopuksi taikinaan valkosuklaa, kookoshiutaleet sekä papaija palat.
Paista 190 astetta (kiertoilma) ja n.19 min.

Jäähtyneiden muffinssien päälle pursotin kuohukermaa ja koristeeksi kookoshiutaleita sekä papaijan paloja.


Makuraati antoi näistä kommentteina;  "ihan hyviä", "kookos sais maistua enemmän", "papaijat vois olla isompia paloja", "ei liian makeita" sekä "näissä on oikee muffinssien rakenne". 
Eli ihan syötäviä tuli ja varmaan tulee tehtyä toisenkin kerran.

Viikko sitten tekasin pitkästä aikaa täytekakun. Täytteenä tässä kinuskivaahtoa sekä vadelmahilloa. Pikkusen innostuin koristeiden teossa ja lopputuloksena tämä keväinen värikimara;








Näiden kuvien ja makeiden tunnelmien merkeissä toivottelen teille Mukavaa keväistä viikonvaihdetta. Mie lähdenkin ensiviikolla piipahtaman Ypäjällä! Onkohan siellä suunnalla enemmän lunta kun Riikolassa?





maanantai 10. maaliskuuta 2014

Rusinakakkua

Rusinakakku, mummokakku, piimäkakku. Rakkaalla lapsella tai tässä tapauksessa  leivonnaisella on monta nimeä. Tää on miusta ihan parasta kuivakakkua, kunhan ehtis pari kolme päivää vetäytyä. Meillä vaan tästä ei oo kolmen päivän päästä jäljellä enää kun muistot! Pitää ehkä yksi pala piilottaa seuraavan kerran, että miekin pääsen herkuttelemaan.




Mummon piimäkakku

200 g      voita
6 dl         vehnäjauhoja
2 dl         sokeria
2 tl          soodaa
1 tl          neilikkaa
1 tl          kanelia
1 tl          inkivääriä
3 dl         rusinoita
3 dl         piimää
2 dl         siirappia

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä, siirappi ja jäähtynyt voi.
Sekoita varovasti puuhaarukalla, ettei taikina sitkisty.
Paista 175 astetta ja 60 min. Itse lisäsin kakun päälle leivinpaperin paiston puolessa välin, näin pohjasta ei tule liian tumma.






Niin ja hei, muistatte varmaan ne vanhat tuolit, huutokauppalöytöni joiden istuin kangas huuti vaihtoa. Kävipäs kerrankin tuuri, sillä löysin niihen juuri sopivaa kangasta ja nauhaa Mööbelistä ja Meriheinästä. Tuoleja oli kyllä jokusen kerran verhoiltu uudelleen ja entiset nupit oli jätetty surutta paikalleen runkoon, sillä nypin näistä tuoleista parisataa eri-ikäistä ja kokoista nupia irti, ennen uuden kankaan paikalleen laittoa.
Rakentaja rakas kirsteli ensin ruuvit ja liimaili irroneet osat. Sen jälkeen mie lisäsin hieman fyllinkiä ja vasaroin uudet kankaat vanhoilla nupeilla kiinni. Nauhan liimasin kuumaliimalla, kun ei omalle työlleen laske mitään hintaa, niin halvat, mutta katseenkestävät ja istuttavat tuolit niistä tuli.




Harakkapöytääkään ne eivät kaverikseen tarvitse, sillä onhan miula mummon peru Tikkakoski <3.

Tuoliprojektia pukkaa jatkossakin, sillä työnalla on pari aitanvinniltä löytynyttä tuolivanhusta. Kerron lisää niistä lisää myöhemmin...

Toivottelen jälleen mukavaa alkanutta viikkoa (miula kävi ihana ystävä päiväkahvilla oikein ruusujen kera <3, eipä parempaa viikon aloitusta olisi voinutkaan olla) ja aurinkoisia kevätpäiviä!