tiistai 22. huhtikuuta 2014

Operaatio; olohuoneen tapettien vaihto

Tapettien vaihto ei yleensä ole mikään iso projekti ja mihin tahansa muuhun huoneeseen olisin ne itse saanut vaihdettua. Haasteen ja hidasteen tälle paperien vaihdolle on asettanut torpan olohuoneen korkeus. Liki pitäen kuuteen metriin kipuavat seinät vaativat kunnon telineet ja rohkean tapetoijan, eli rakentaja rakkaan töihin useammaksi toviksi.

Pari vuotta kestänyt pehmittely tuotti viimein tulosta ja rakentaja rakas antoi hiljaisen suostumuksensa tapettien vaihtoon. Aivan itsestään selvyys oli, että uudetkin tapetit ovat kotimaisen Sanduddin valmistamat. 

Eniten silmää miellyttävä, vaalea ja neutraali tapetti löytyi Rolleri 7 - mallistosta ja tapetointiin sopiva ajankohta varmistui pääsiäisen pitemmästä vapaasta. 

Pitkä oli pitkäperjantai kun 15 rullan projekti starttasi aamupäivällä klo 11 käyntiin.


Hakitelineet pystyssä, parketti suojattu.


Mitä isällä edellä, sitä poika perästä.
Uutta paperia seinään, parvekelaatikko toimittaa tapettikotelon virkaa ja toimi itseasiassa paremmin kun pahvinen versio. 


Telineitä hyväksi käyttäen piti pestä samalla myös ikkunat! Kyllä! Pelotti ihan älyttömästi. Piti muistaa hengittää, ettei pyörtynyt, pestä ikkunat vaikka jalat oli keitettyä makaroonia. Puhumaan en enää kyennyt ja siitäkös sohvalla tauko pitänyt rakentaja rakas jaksoi kuittailla!

Pitkäperjantaina työtä riitti lähes tauotta 10h ajan ja lauantaina rakentaja rakas oli jatkanut hommia heti aamusta, miun käydessä Agrin kassatätinä viiden tunnin verran. 

Lankalauantaina klo 21 olohuone oli valmis, matto lattialla ja tavarat paikoillaan. Sinisyys on vihdoin poissa ja olohuonee sointuu värimaailmaltaan täydellisesti muihin tiloihin. 

Olen niiiiin tyytyväinen kokonaisuuteen!
Koko huoneen henki muuttui kerralla, nyt se on sitä mitä sen halusinkin olevan. Vaaleaa ja vielä vaalempaa, mutta silti lämmin henkistä ja kotoisaa. Enkä ikinä jaksa olla ihastelematta sitä valtavaa valon määrää, joka tulvii tupaan ikkunoista. Torppa seisoo just nii oikealla paikalla ja se on viimein ihan täydellinen!

Minä onnellinen olen ja oloni hyväksi koen, 
tämä talo, tämä näkymä.
On ihmisen, elämälle tekemä!sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Täällä taas

Hei rakkaat blogini seuraajat, jos teitä nyt vielä tämän pakkotauon jälkeen on? Hiljaiseloni johtui ihanan valkoisen Vaio läppärini äkillisestä poismenosta, luojan kiitos ehdin napata siitä valokuvat muistitikuille! Nyt jatketaan uuden masinan voimin, joka toivottavasti kestäisi pidempään kun kolme vuotta.

pari viikkoa sitten ehti juosta aamulenkin, ennen auringonnousua.


Riikolassakin on jo kevättä ilmassa. Krookukset pilkistelevät penkistä ja lasiverannalla, yöpakkasilta suojassa kukkii ensimmäiset orvokit sekä narsissit. Töyhtöhyypät ovat vallanneet naapurin lehmien laitumen ja joutsenet suorittaneet ensimmäiset ylilentonsa. Poukkulampi sinnittelee yhä jääpeitteen alla, mutta muuten lunta ei ole kun muistoissa. Takana on varsin erikoinen talvi.

Pääsiäinen kolkuttelee jo oven takana.. Arvatkaapas miten meinataan rakentaja rakkaan kanssa pääsiäisenä aikaa kuluttaa?
No kuinkas muuten kun TAPETOIMALLA! Nyt se siis tapahtuu; olohuone saa vihdoin seiniinsä uudet paperit! Eikä ihan mitkä paperit tahansa, vaan kotimaisen vuodesta 1885 tapetteja valmistaneen  Sanduddin rollerit.

Projektia viidentoista rullan verran.


Malttamattomana jo odotan miltä lopputulos mahtaa näyttää.
Haastetta tapetointiin tuo eniten tuo olohuoneen korkeus ja se, että emme ole vielä keksineet minkälaiset telineet tapetointia varten rakennetaan...

Olohuone sai keväisen kevyet verhot muutama viikko sitten.Kevät on alennusmyyntien aikaa, niinpä Oprikin sai uuden superlämpimän talvitakin, kyllä tässä kelpaa ulkoilla, vai mitä?Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän tältä erää ja lupaan, että päivityksiä tulee jatkossa hieman ripeämpää tahtia.
Keväistä pääsiäisen odotusta teille!